Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Your MINI - exterior Your MINI - interior

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

MINI ДИСТРИБУТЕР

3-DOOR HATCH
3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Convertible
Clubman
Clubman
Countryman
Countryman

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI Convertible – on the open road MINI Convertible – on the open road

ЧИСТА НЕФИЛТРИРАНА ВОЗБУДА.

MINI CONVERTIBLE

Смел, слободоумен и дружељубив, MINI Convertible е полн со импулси и енергија. Самата суштина на спуштен покрив, возбуда на возење во лето - тоа ги стимулира вашите сетила и ви дозволува да ги зграбите и споделите оние суптилни моменти на чиста радост на отворен пат. Тоа е постојана забава зад управувачот. Ќе ве направи да се чувствувате поживи и ќе ви овозможи една нота на префинетост под сончевите зраци. Со неограничен простор над главата, секогаш има нешто повеќе во што да се ужива.

ЖИВЕЈТЕ БЕЗ ФИЛТРИ

Отворете се за нови искуства и стимулирајте и вашите сетила. Новиот MINI Convertible. Живот без филтер.
Најважни елементи

СЛОБОДОУМЕН.

MINI CONVERTIBLE MINI CONVERTIBLE
MINI CONVERTIBLE 3-во-1 ПОКРИВ MINI CONVERTIBLE 3-во-1 ПОКРИВ

РАЗМИСЛУВАЊЕ СО СПУШТЕН ПОКРИВ.

MINI Convertible нуди едно автентично уживање на отворено. Како прво, електрично управуваниот мек покрив е различен од другите. Неговиот тивок, интелигентен механизам со Z превиткување работи во 3 фази: горе, долу или сончев покрив, за да може да влегува ветре. Тој целосно се отвора или затвора за само 18 секунди - дури и при брзина од 30 км/час. Исто така, можете да добиете и „MINI Yours“ мек покрив проткаен со уникатен дизајн на британско знаме.

MINI MATRIX LED ПРЕДНИ СВЕТЛА MINI MATRIX LED ПРЕДНИ СВЕТЛА

ГО ИЗДИГНУВА СВЕТЛОТО НАД УЛОГАТА ЗА ОСВЕТЛУВАЊЕ.

Иновативните MINI matrix LED предни светла обезбедуваат најдобри можни нивоа на осветлување за подобра видливост и безбедност. Кога се вклучени долгите светла, осветлувањето е крајно ефикасно. Системот на предна камера интегриран во ретровизорот ги открива возилата што доаѓаат и автоматски вклучува (или исклучува) еден или повеќе од четирите сегменти на предните светла. Ова ја намалува потребата за обрнување внимание на другите учесници во сообраќајот додека оптимално се осветлуваат сите други површини.

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Вашиот MINI

НАПРАВЕТЕ ГО САМО ВАШ.

Повлечете за да смените боја
Поглед на кабината

ВЛЕЗЕТЕ ВНАТРЕ.

ПРЕГЛЕД ОД 360° ПРЕГЛЕД ОД 360°
Преглед

ДЕТАЛНИ КАРАКТЕРИСТИКИ.

ПЕРФОРМАНСИ И ДИЗАЈН
ПОМОШ
ИНФОЗАБАВА
БЕЗБЕДНОСТ
НИВОА НА ДОДАТОЦИ
ВАШ MINI (MINI YOURS)
Клучни вредности

БРЗИ ФАКТИ.

4 СЕДИШТА
160-215 Л ПРОСТОР ЗА БАГАЖ

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1,485 напред и назад. Сите вредности се во мм. Вредностите за Cooper S се во загради.

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1,485 напред и назад. Сите вредности се во мм. Вредностите за Cooper S се во загради.

 
MINI COOPER CONVERTIBLE

COOPER

4,1 - 5,6 л/100 км disclaimer
109 - 127
г/км disclaimer

Достапни мотори и опции

Снага
136 к.с. (100 кВт) - 116 к.с. (85 кВт)
тип на гориво
Дизел, Бензин
пренос
Рачен , Автоматски
погон
2-тркала

Основни карактеристики

MINI COOPER CONVERTIBLE

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI COOPER CONVERTIBLE

Линии на хаубата достапни во црна и бела боја

 
MINI COOPER S CONVERTIBLE

Cooper S

4,4 - 6,9 л/100 км disclaimer
115 - 157
г/км disclaimer

Достапни мотори и опции

Снага
192 к.с. (141 кВт) - 170 к.с. (125 кВт)
тип на гориво
Дизел, Бензин
пренос
Рачен , Автоматски , Спортски автоматски
погон
2-тркала

Основни карактеристики

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Линии на хаубата достапни во црна и бела боја

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,S" амблем, пониски отвори за воздух

 
MINI John Cooper Works – logo
MINI JCW CONVERTIBLE

JOHN COOPER WORKS

Достапни мотори и опции

тип на гориво
Бензин
пренос
Рачен , Спортски автоматски
погон
2-тркала

Основни карактеристики

MINI JCW CONVERTIBLE

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI JCW CONVERTIBLE

Линии на хаубата достапни во црна и бела боја

MINI JCW CONVERTIBLE

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,JCW" амблем, пониски отвори за воздух

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.

COOPER

Одберете го типот на гориво:

Бензин

136 к.с.

100 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
Одберете

Дизел

116 к.с.

85 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
Одберете

Cooper S

Одберете го типот на гориво:

Бензин

192 к.с.

141 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • Спортски автоматски
Одберете

Дизел

170 к.с.

125 кВт

 • Автоматски
 • Спортски автоматски
Одберете

JOHN COOPER WORKS

Одберете го типот на гориво:

Бензин

 • Рачен
 • Спортски автоматски
Одберете

COOPER

Одберете пренос:

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

Cooper S

Одберете пренос:

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

Спортски автоматски

Одберете

Автоматски

Одберете

Спортски автоматски

Одберете

JOHN COOPER WORKS

Одберете пренос:

Рачен

Одберете

Спортски автоматски

Одберете

COOPER

Одберет