Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Your MINI - exterior Your MINI - interior

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI 60 ГОДИНИ. - зелена, бела и црна боја - од напред MINI 60 ГОДИНИ. - зелена, бела и црна боја - од напред

СПЕЦИЈАЛНО ИЗДАНИЕ MINI 60 ГОДИНИ

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ 60 ДЕКАДИ НА БЕЗВРЕМЕНОСТ

ТРАДИЦИОНАЛНО СОВРЕМЕН.

Во 1959 година, Алек Исигонис ја создаде безвремената стилска икона која го отелотвори духот на генерацијата. Паметен, шармантен и харизматичен, оригиналниот Mini не беше сличен на ниеден друг автомобил. За да прослават 60 години на иконски дизајн и возбудливо го-карт управување, дизајнерите на MINI ги подигнаа стандардите за да создадат уникатно колекционерско издание. Импресивно од секој агол, изданието MINI 60 години зрачи со стил и став - со поглед кон минатото, гледајќи кон возбудливата иднина.

ЕВОЛУЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА

MINI и понатаму ги отелотворува своите традиционални вредности и интелигентната употреба на просторот, индивидуализираниот стил и агилното управување. За да ја одбележиме годишнината, создадовме ограничено издание на моделот MINI 60 години, достапно за MINI со 3 врати и MINI со 5 врати. Ова е совршен брак меѓу наследството на MINI и динамичната модерност.

ТРИ ВРАТИ ИЛИ ПЕТ?

Модело MINI 60 години е достапен како MINI модел со 3 вратили или 5 врати.
MINI 60 години - 3 врати и 5 врати - поглед од напред MINI 60 години - 3 врати и 5 врати - поглед од напред

60 ГОДИНИ СЕГАШНОСТ.

MINI 60 години - зелена и бела боја - страничен приказ

Надворешноста на моделот MINI 60 години совршено ја надополнува внатрешноста за да се создаде еден складен изглед и впечаток од еден до друг крај. Земајќи инспирација од 60тите години и своето живописно минато, дизајнерите на MINI повторно ја создадоа бојата на каросеријата British Racing Green исклучиво за овие модели. Препознатливите детали за годишнината и украсните ленти го обновуваат духот на оригиналот на модерен начин - и ја осигуруваат неговата ексклузивност. На барање, каросеријата е исто така достапна и во боите Melting Silver, Midnight Black и Lapisluxury Blue* како алтернативи. *Достапно само до јули 2019 година.

СОВРЕМЕНА КЛАСИЧНА ИЗРАБОТКА.

MINI 60 години - внатрешност - кокпит и седишта
Традицијата на MINI на посветување внимание на детали и опции за прилагодување е движечката сила на дизајност на внатрешноста. Вистински материјали се сплотуваат со иновативен дизајн и суптилни нијанси за создавање нови, префинети површини на вашата интрумент-табла, панелот на кокпитот и рамките на вратите.
MINI 60 години - Lifestyle колекција - облека, торби и куфери MINI 60 години - Lifestyle колекција - облека, торби и куфери

MINI 60 YEARS LIFESTYLE КОЛЕКЦИЈА.

MINI Lifestyle слави 60 години на MINI и го продолжува наследството на иконскиот дизајн на брендот. Со препознатлив изглед и впечаток инспириран од шеесеттите, MINI 60 Years Lifestyle колекцијата чекори по границата меѓу современата естетика и живописното минато на MINI. Широката палета на производи, како што се облека, торби и куфери, додатоци и детски предмети, е создадена за да го опфати единствениот дух на MINI и да го внесе во вашиот секојдневен живот.