УПОТРЕБА НА КОЛАЧЕ НА MINI Вашата приватност е важна за нас.

dam Image

Што претставува колаче?

Колачето е еден вид дигитална ознака што памети каде сте биле вклучени на интернет. Скоро секоја веб страница користи технологија на колачиња. Колачето се презема од вашиот интернет прелистувач кога за првпат ќе ја посетите веб страницата. Следниот пат кога ќе ја посетите веб страницата од истиот уред, колачето и информациите во него се испраќаат до почетната веб страница (колаче на почетна страна) или до некоја друга веб страница на којашто тоа припаѓа (колаче на трети лица). Со тоа, веб страницата може да регистрира дека веќе е отворена со употреба на прелистувачот.   

Колачето обично го содржи името на доменот од каде колачето потекнува, рокот на траење на колачето и вредност, обично случајно генериран единствен број. Колачето за сесијата се брише кога ќе го затворите вашиот веб прелистувач.    

Некои колачиња се особено корисни поради тоа што тие го подобруваат вашето искуство како корисник кога ќе се вратите на веб страницата што веќе сте ја посетиле. На овој начин се претпоставува дека го користите истиот уред и истиот прелистувач како и претходно. Доколку е така, колачињата ќе ги запомнат вашите преференции. Ние ги користиме само за да Ве лоцираме анонимно низ сајтот за да Ви ја дадеме најрелевантната содржина и најдоброто корисничко искуство.

 

За колачињата на оваа веб страница не е потребно ваше одобрување.

Колачињата кои се основни, исто така, познати како ,, строго потребни колачиња" овозможуваат карактеристики без кои вие не би биле во можност да ја користите веб страницата како што сте имале намера. Овие колачиња се користат исклучиво од MINI и, поради тоа се познати како колачиња на прва страна. Тие само се зачувуваат на вашиот компјутер додека вие всушност пребарувате низ веб страницата. Друг пример за тоа што прават овие колачиња е да го олеснат префрлањето од http во https кога менувате страници со што се задржува сигурноста на пренесените податоци. Згора на сè, колаче од овој вид се користи за да се зачува вашата одлука за користење колачиња на нашата веб страница. Не е потребно ваше одобрување за употребата на строго неопходните колачиња. Строго неопходните колачиња не може да се оневозможат со употреба на функциите на оваа веб страница. Меѓутоа, Вие може во секое време целосно да ги оневозможите колачињата во Вашиот прелистувач. Примери на колачиња за коишто не е потребна согласност:

 

Examples of cookies that do not require consent:

Колачиња Име Намена Важност
Контролер на колачиња cc_consentCookie cc_cookiesComponentDisplayed Ова колаче припаѓа на категоријата на задолжителни потребни колачиња и е наменето да ја зачува согласноста на корисникот за прифаќање на колачињата. 365 дена
Помогнете ми да изберам cc_hmc_market_filters cc_hmc_user_selected_filters cc_compare_model Помогнете ми да изберам - сите достапни опции или вредности на претходно дефинирани кориснички филтри. Дополнително избраниот модел може да се сочува и да се спореди. 31 дена
Моето MINI cc_mymini_models Карактеристики на моето MINI сесија
Спореди кошница cc_compare_model Спореди кошници: Зачувај го моделот за споредба со друг модел сесија
MINI конфигуратор cc_configured_model Карактеристики на конфигурираниот модел сесија

Колачиња на почетна страна на оваа веб страница за коишто е потребна согласност.

Колачињата кои, строго законски, не се апсолутно неопходни за користење на оваа веб страница, сепак исполнуваат важни функции. Без овие колачиња, функциите кои овозможуваат лесно користење на нашата веб страница, како што се претходно пополнетите формулари, повеќе нема да бидат достапни. Поставките што ќе ги направите, како што е изборот на јазик, веќе нема да бидат зачувани, така што ќе бидете запрашани за нив секогаш кога ќе ги менувате страниците. Исто така, нема веќе да има начин да ви ги презентираме понудите што ви се приспособени лично за Вас. Примери на колачиња на почетна страна за кои е потребна согласност:

 

Examples of first party cookies that do require consent:

COOKIE NAME PURPOSE EXPIRY
ADOBE WEB ANALYTICS cc_digital_eventAttributes cc_digital_profileCookie cc_digital_testCookie cc_digital_sessionCookie Adobe Web Analytics Cookies have the purpose to:Track events between page views; Track profile between page views; Test whether we can set cookies; Track a user's session Session
ADOBE WEB ANALYTICS cc_digital_userCookie Track user between page views and sessions 183 days
Country Selector cc_country_preferences The Country Selector cookie stores user’s country selection 31 days
Favourite Model cc_favourite_model Favourite Model - Store favourite car 31 days

Употреба на оваа веб страница на колачиња на трети лица за кои е потребна согласност.

На оваа веб страница, MINI има интегрирано содржина што им припаѓа на трети лица . Пример за ова е вградувањето на Facebook услугите и видеа на YouTube. Овие провајдери на трета лица можат теоретски да постават колачиња додека ја посетувате веб страницата на MINI, и притоа може да добијат информација за фактот дека сте ја посетиле веб страницата на MINI. Доколку ви требаат повеќе информации за тоа како тие користат колачиња, ве молиме посетете ги веб страниците кои припаѓаат на оние провајдери на трети лица.

 

ВКЛУЧУВАЊЕ/ИСКЛУЧУВАЊЕ КОЛАЧИЊА

Ако сакате да ја повлечете вашата дадена согласност за користење колачиња на веб страницата на MINI, ве молиме користете го следниов линк:

Ако одлучивте да не ја дадете вашата согласност за употреба на колачиња за кои таа е потребна, или ако сте ја повлекле таа согласност, тогаш ќе ви бидат обезбедени само функции на веб страницата за чија употреба не се потребни такви колачиња. Во тој случај, деловите на веб страницата што потенцијално може да инкорпорираат содржини од трети лица и кои затоа ставаат колачиња на трети лица, нема да ви бидат достапни.

Ако воопшто не сакате да прифаќате колачиња, тогаш, исто така, можете да го конфигурирате тоа во вашиот интернет прелистувач.