Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Your MINI - exterior Your MINI - interior

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

3-DOOR HATCH
3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Convertible
Clubman
Clubman
Countryman
Countryman
MINI HATCH СО 5 ВРАТИ MINI HATCH СО 5 ВРАТИ

СЛИЧНО. ПОЗНАТО. НО, СЕПАК РАЗЛИЧНО.

MINI 5-DOOR HATCH
From {0} * € 37.200

Оригиналниот стилски модел - сега трансформиран за модерно градско возење. Комбинација на карактеристичниот МИНИ став со повеќе врати, простор за глава и простор за нозе, овој сигурен hatchback со 5 врати го менува изгледот на градовите, патиштата и местата за паркирање низ целиот свет. Вашите опции за подесување се скоро бесконечни. И со тоа се овозможува да добиете повеќе во него - и од него - без да се жртвува познатото агилно картинг ракување за кое MINI е познато.

СЛИЧНО. ПОЗНАТО. НО, СЕПАК РАЗЛИЧНО.

5, 4, 3, 2, 1: Влезете и истражете го новиот MINI со 5 врати.

Важни детали

НАВИСТИНА СЛАВНИОТ MINI. СО ПЕТ ВРАТИ.

MINI HATCH СО 5 ВРАТИ MINI HATCH СО 5 ВРАТИ
ОТВОРЕТЕ ГИ КЛУЧНИТЕ ДЕТАЛИ
ВНАТРЕШНОСТ НА HATCH СО 5 ВРАТИ ВНАТРЕШНОСТ НА HATCH СО 5 ВРАТИ

ИСПРУЖЕТЕ СЕ ВНАТРЕ.

Влезете внатре и откријте ја просторната кабина која нуди опуштено седење за петмина со доволно простор за нозе, простор за глава и удобност за телото, во предниот и задниот дел. 16 сантиметри подолг од својот брат со 3 врати, MINI hatch со 5 врати мудро ја користи дополнителната должина за да ви подари поголем багажник, односно 941 литри простор за багаж. Дизајниран е за да ви овозможи повеќе опции кои одговараат на вашиот личен стил, без жртвување на класичното картинг управување на MINI автомобилот.
MATRIX LED ПРЕДНИ СВЕТЛА MATRIX LED ПРЕДНИ СВЕТЛА

ГО ИЗДИГНУВА СВЕТЛОТО НАД УЛОГАТА ЗА ОСВЕТЛУВАЊЕ.

Иновативните MINI matrix LED предни светла обезбедуваат најдобри можни нивоа на осветлување за подобра видливост и безбедност. Кога се вклучени долгите светла, осветлувањето е крајно ефикасно. Системот на предна камера интегриран во ретровизорот ги открива возилата што доаѓаат и автоматски вклучува (или исклучува) еден или повеќе од четирите сегменти на предните светла. Ова ја намалува потребата за обрнување внимание на другите учесници во сообраќајот додека оптимално се осветлуваат сите други површини.
MINI CONNECTED MINI CONNECTED

БЕСПРЕКОРНА ИНОВАЦИЈА. ВНАТРЕ И НАДВОР.

MINI Connected носи информации и забава од цел свет во вашиот MINI со голема палета на интелигентни услуги и апликации. Уживајте во можноста за интеракција со вашиот автомобил како и во опциите за споделување и распоредување опции, кои ви овозможуваат да имате контрола кога сте внатре во возилото или надвор од вашето MINI. Дозволете брзото, сигурно поврзување да го подобри вашето доживување и да ви обезбеди вам и на вашите патници да уживате во секое патување додека сте поврзани со светот што ве опкружува
ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА ВО КАБИНАТА НА MINI ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА ВО КАБИНАТА НА MINI

ВАШИОТ СОПСТВЕН MINI.YOURS

MINI е пионер во производството на внатрешни и надворешни делови по ваша желба со користење на 3D технологија на печатење. На пример, можете да додадете дополнителна лична нота со инструмент табла од страната на патникот на предното седиште која е направена според вашиот стил со користење на различни бои и дизајни. Што се однесува до надворешноста, 3D печатените странични декоративни отвори совршено го надополнуваат атлетскиот изглед на вашето возило. Влегувањето во вашето MINI сега претставува посебно доживување - со проекција која се прилагодува според вашите желби и се прикажува на земјата и осветлените лајсни на вратите подготвени сте да започнете едно ново патување во светлината. (Достапно од 2018.)
Вашиот MINI

НАПРАВЕТЕ ГО САМО ВАШ.

Повлечете за да смените боја
Поглед на кабината

ВЛЕЗЕТЕ ВНАТРЕ.

ПРЕГЛЕД ОД 360° ПРЕГЛЕД ОД 360°
Преглед

ДЕТАЛНИ КАРАКТЕРИСТИКИ.

ПЕРФОРМАНСИ И ДИЗАЈН
ПОМОШ
ИНФОЗАБАВА
БЕЗБЕДНОСТ
НИВОА НА ДОДАТОЦИ
MINI YOURS
Клучни вредности

БРЗИ ФАКТИ.

5 СЕДИШТА
278 - 941 Л ПРОСТОР ЗА БАГАЖ

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1,485 напред и назад. Сите вредности се во мм. Вредностите за Cooper S се во загради.

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1,485 напред и назад. Сите вредности се во мм. Вредностите за Cooper S се во загради.

 
MINI ONE СО 5 ВРАТИ

One

3,8 - 5,4 л/100 км disclaimer
101 - 122
г/км disclaimer

Основни карактеристики

MINI ONE 5-DOOR
Покрив во боја на каросеријата
MINI ONE 5-DOOR

Куќиште за ретровизор во црна боја или опционално во боја на каросеријата

Достапни мотори и опции

Снага
102 к.с. (75 кВт) - 95 к.с. (70 кВт)
тип на гориво
Дизел, Бензин
пренос
Рачен, Автоматски
погон
2-тркала
 
MINI COOPER СО 5 ВРАТИ

Cooper

3,9 - 5,4 л/100 км disclaimer
103 - 123
г/км disclaimer

Основни карактеристики

MINI COOPER 5-DOOR

Достапни се 3 бои на покрив

MINI COOPER 5-DOOR

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI COOPER 5-DOOR

Линии на хауба достапни во црна и бела боја

Достапни мотори и опции

Снага
136 к.с. (100 кВт) - 116 к.с. (85 кВт)
тип на гориво
Дизел, Бензин
пренос
Рачен, Автоматски
погон
2-тркала
 
MINI COOPER S СО 5 ВРАТИ

Cooper S

4,2 - 6,6 л/100 км disclaimer
112 - 150
г/км disclaimer

Основни карактеристики

MINI COOPER S 5-DOOR
Достапни се 3 бои на покрив
MINI COOPER S 5-DOOR

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI COOPER S 5-DOOR

Линии на хауба достапни во црна и бела боја

MINI COOPER S 5-DOOR

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,S" амблем, пониски отвори за воздух

Достапни мотори и опции

Снага
192 к.с. (141 кВт) - 170 к.с. (125 кВт)
тип на гориво
Дизел, Бензин
пренос
Рачен, Автоматски, Спортски автоматски
погон
2-тркала

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.

One

Одберете го типот на гориво:

Бензин

102 к.с.

75 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • 2-тркала
Одберете Бензин

Дизел

95 к.с.

70 кВт

 • Рачен
 • 2-тркала
Одберете Дизел

Cooper

Одберете го типот на гориво:

Бензин

136 к.с.

100 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • 2-тркала
Одберете Бензин

Дизел

116 к.с.

85 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • 2-тркала
Одберете Дизел

Cooper S

Одберете го типот на гориво:

Бензин

192 к.с.

141 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • Спортски автоматски
 • 2-тркала
Одберете Бензин

Дизел

170 к.с.

125 кВт

 • Автоматски
 • Спортски автоматски
 • 2-тркала
Одберете Дизел

One

Одберете пренос:

Рачен

 • 2-тркала
Одберете Рачен

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Рачен

 • 2-тркала
Одберете Рачен

Cooper

Одберете пренос:

Рачен

 • 2-тркала
Одберете Рачен

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Рачен

 • 2-тркала
Одберете Рачен

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Cooper S

Одберете пренос:

Рачен

 • 2-тркала
Одберете Рачен

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Спортски автоматски

 • 2-тркала
Одберете Спортски автоматски

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Спортски автоматски

 • 2-тркала
Одберете Спортски автоматски

One

Одберете погон:

Cooper

Одберете погон:

Cooper S

Одберете погон:

Ова е вашиот ONE

MINI ONE СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

102 | 75
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,4
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
122
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот ONE

MINI ONE СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

102 | 75
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,2
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
119
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот ONE D

MINI ONE СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

95 | 70
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

3,8
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
101
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper

MINI COOPER СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

136 | 100
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,4
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
123
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper

MINI COOPER СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

136 | 100
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,2
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
119
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper D

MINI COOPER СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

116 | 85
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

3,9
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
103
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper D

MINI COOPER СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

116 | 85
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

3,9
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
103
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper S

MINI COOPER S СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

192 | 141
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

6,6
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
150
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper S

MINI COOPER S СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

192 | 141
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,7
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
129
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper S

MINI COOPER S СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

192 | 141
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Спортски автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,7
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
129
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper SD

MINI COOPER S СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

170 | 125
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

4,2
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
112
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper SD

MINI COOPER S СО 5 ВРАТИ

Ваш избор

170 |