MINI 5-door Hatch side view
5-DOOR HATCH
Истражи Истражи
Модели и опции Модели и опции
Сива линија на разделување Сива линија на разделување

ОДБЕРЕТЕ ГО ВАШЕТО НИВО НА ПЕРФОРМАНС.

ЧЕТИРИ МОДЕЛИ

MINI Hatch со 5 врати нуди низа можности што одговараат на Вашиот стил на возење. Изберете модел од изборот подолу за да ги запознаете неговите перформанси, технологија и други клучни карактеристики. Потоа Ви овозможуваме да ги споредите моделите и да го пронајдете MINI што најмногу Ви одговара.

MINI 5-врати Hatch – преден поглед сино и бело – споредба на модели
Име на моделот
Цена
Емисија и потрошувачка
Вид на гориво
Перформанс
Забрзување 0-100 km/h
Максимална брзина

*Димензиите (мм) може да се разликуваат во зависност од моделот и дополнителната опрема.

Име на моделот
Емисија и потрошувачка
Запремнина на моторот
Максимален обртен момент
Цилиндар/вентили по цилиндар
ЕУ тежина без товар
Сива линија на разделување Сива линија на разделување

ОДБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ СТИЛ.

ЧЕТИРИ ПАКЕТИ.

Ние не само што нудиме повеќе стандардна опрема од кога и да е, туку и ги рафиниравме и прочистивме нашите нивоа на опременост. Овие навистина го оживуваат MINI Hatch со 5 врати, внатре и надвор, на многу различни начини.

MINI 5-door Hatch – внатрешност –стандарден пакет
MINI 5-врати Hatch – внатрешност – пакети MINI 5-врати Hatch – внатрешност – пакети
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)

ОСНОВЕН ПАКЕТ.

Стандардна опрема *

Подигнување на стандардите од надвор и внатре
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
MINI 5 врати Hatch - Преден поглед - Основен пакет
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • 15" челични тркала за Cooper

 • 16" алуминиумски тркала за Cooper S

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Достапни во боја на каросеријата за сите модели и опционално во бело за Cooper и Cooper S

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Не се достапни со овој пакет

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Стандардни седишта со ткаенина Carbon Black за One First, One и Cooper

 • Спортски седишта со ткаенина Double Stripe во Carbon Black за Cooper S

 • Dinamica/седишта со ткаенина во Carbon Black за One, Cooper, Cooper S

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Hazy Grey за One First, One и Cooper

 • Piano Black за Cooper S

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED предни светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со 8.8" екран на допир

 • Мултифункционален спортски кожен волан

 • Прилагодување на висината на седиштето на патниците

* Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со вашиот претпочитан малопродажник MINI.

MINI 5-врати Hatch – внатрешност – Класичен пакет MINI 5-врати Hatch – внатрешност – Класичен пакет

КЛАСИЧЕН ПАКЕТ.

Безвременски карактеристики на дизајнот, кул технологија и практични допири.
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
MINI 5 врати Hatch - Преден поглед - Класичен пакет
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Оригинални 15''-18'' MINI лесни алуминиумски тркала достапни за сите модели

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Бел покрив и ретровизори во боја се стандардни со Cooper и Cooper S моделите

 • Покрив и ретровизори во боја на каросеријата стандардни за One и One First

 • Можност за покрив и ретровизори во црна и сребрена боја

 • Можност за повеќебоен покрив и ретровизори во црна боја кај сите модели

 • Дополнителни опции за боја во боја на каросеријата достапни за моделите Cooper и Cooper S

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Достапни во црна, бела и сребрена боја за Cooper и Cooper S моделите

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Спортски седишта со комбинација кожа/ткаенина во Black Pearl Carbon Black стандардно за сите модели

 • Достапни се 6 дополнителни опции за тапацир

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Стандардно во Piano Black за сите модели

 • Можност за Silver Chequered дизајн за сите модели

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED предни светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со 8.8" екран на допир

 • Мултифункционален спортски кожен волан

 • Прилагодување на висината на седиштето на патниците

 • Амбиентално светло

 • Пакет светла

 • MINI Режими на возење Спорт, умерено и зелено) за One, Cooper и Cooper S моделите

* Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со вашиот претпочитан малопродажник MINI.

MINI 5-врати Hatch – внатрешност – MINI Yours пакет MINI 5-врати Hatch – внатрешност – MINI Yours пакет
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)
MINI Yours - Badge

MINI YOURS ПАКЕТ.

Врвен дизајн и стилски детали.
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
MINI 5-врати Hatch - Преден поглед - MINI Yours Пакет
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Ексклузивни 18“ MINI Yours British двобоен крак стандарно за сите модели

 • Оригинални 17'' MINI лесни алуминиумски тркала достапни за сите модели

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Достапни во сребрена боја (стандардно)

 • Можност за црна и бела боја за сите модели и во боја на каросеријата за Cooper и Cooper S

 • Можност за (повеќебоен) покрив ретровизори во црна боја за Cooper и Cooper S

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Можност за црна, бела и сребрена боја

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Спортски седишта со комбинација MINI Yours Leather Lounge Nappa Leather во Carbon Black стандардно за сите модели

 • Можност за дополнителни опции на тапацир

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Ексклузивна MINI Yours алуминиумска површина – стандардно за сите модели

 • Можност за Piano Black и Silver Chequered дизајн

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED предни светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со 8.8" екран на допир

 • Nappa Leather кожен волан MINI Yours беџ на кракот што означува 6 часот

 • Прилагодување на висината на седиштето на патниците

 • Амбиентално светло

 • Пакет светла

 • MINI Режими на возење Спорт, Умерено и Зелено) за One, Cooper, Cooper S и John Cooper Works моделите

 • MINI Yours Беџови

 • Внатрешен покрив во антрацит

 • MINI Yours патосници

* Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.

MINI 5-врати Hatch – внатрешност – John Cooper Works пакет MINI 5-врати Hatch – внатрешност – John Cooper Works пакет
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)
MINI John Cooper Works - Беџ

JOHN COOPER WORKS ПАКЕТ.

Тркачки инспириран, подготвен за патиштата и самоуверен спортски стил
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
MINI 5-door Hatch - Преден поглед - John Cooper Works Пакет
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Оригинални 17''-18'' MINI JCW лесни алуминиумски тркала достапни за сите модели

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Покрив и ретровизори во боја стандардни за One и достапни за Cooper и Cooper S

 • Покрив и ретровизори во црна боја стандардни за Cooper и Cooper S

 • Повеќебоен покрив и ретровизори во црна боја достапни за Cooper и Cooper S

 • Можност за дополнителни опции во бела и сребрена боја

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Достапни во црна, бела и сребрена боја за Cooper и Cooper S

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • John Cooper Works седишта со комбинација Dinamica/кожа во Carbon Black – стандардно за сите модели

 • John Cooper Works седишта со комбинација Dinamica/ткаенина во Carbon Black – достапно за сите модели

 • Можност за спортски седишта со 7 дополнителни опции на тапацир

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Стандардно во Piano Black за сите модели

 • Достапно во Silver Chequered дизајн

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED предни светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • 8.8" екран на допир во боја

 • Nappa кожен волан со JCW беџ на кракот што означува 6 часот

 • Прилагодување на висината на седиштето на патниците

 • Амбиентално светло

 • Пакет светла

 • John Cooper Works беџ

 • John Cooper Works аеродинамичен комплет (вклучено MINI JCW спојлер и влезни ленти на задната врата)

 • Внатрешен покрив во антрацит

 • Приспособлива суспензија

 • JCW спојлер

 • Piano Black надворешен акцент

 • Педали од не'рѓосувачки челик

* Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.

Сива линија на разделување Сива линија на разделување

ДОПОЛНИТЕЛНА ИСКРА, ФУНКЦИЈА И ЗАБАВА ЗА ВАШЕТО МИНИ.

ПЕТ ПАКЕТИ.

Никогаш не било полесно да се прилагоди Вашиот MINI за да го рефлектира вашиот стил на возење. Нашата палета на специјално прилагодени комбинации на опрема ги подобрува спецификациите на Вашиот MINI со одлични одлики понудени по намалени цени во споредба со поединечно купување.

MINI 5-врати Hatch кокпит удобност и технолошки пакети

УДОБНОСТ

Дизајнирано да го направи вашето искуство од секојдневното возење поудобно и полесно.
Уживајте во вашата сопствена зона на удобност MINI каде и да одите со сите омилени MINI во еден уреден пакет.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Пакет за надворешни ретровизори
 • Автоматска климатизација
 • Автоматско затемнување на ретровизорот
 • Преден централен потпирач за раце
 • Пакет за складирање
Сите карактеристики на MINI COMFORT плус други паметни решенија за да ги направат Вашите патувања уште попријатни.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Пакет за надворешни ретровизори
 • Автоматска климатизација
 • Автоматско затемнување на ретровизорот
 • Преден централен потпирач за раце
 • Удобен пристап
 • Пакет за складирање
 • Греење на седиштата за возачот и совозачот
 • Греење на воланот
* Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.

НАВИГАЦИЈА И ИНФОЗАБАВА.

Откријте го MINI Entertainment System на вашиот екран на допир од 8,8 инчи.

Wired пакет.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Безжично полнење
 • MINI систем за навигација
 • Мултифункционален дисплеј со инструменти
*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, ве молиме разговарајте со вашиот MINI дистибутер.

АСИСТЕНТ ПРИ ВОЗЕЊЕ

Помошта со камера препознава пречки и известува за ограничување на брзината и зони за забрана за престигнување.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Камера за заден преглед
 • Динамична контрола на крстарење со функција за сопирање
 • Помошник за возење со предупредување за поаѓање од лента
Помошта заснована на камера препознава пречки и известува за ограничување на брзината и зони за забрана за престигнување.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Камера за заден преглед
 • Контрола на растојание од паркот за напред и заден дел
 • Динамична контрола на крстарење со функција за сопирање
 • Помошник за возење со предупредување за поаѓање од лента
 • Асистент за паркирање
 • Активна контрола на крстарење со Stop & Go
* Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.
Сива линија на разделување Сива линија на разделување
Сива линија на разделување Сива линија на разделување

MINI SERVICE INCLUSIVE.

БЕЗ РИЗИК. ПОВЕЌЕ ЗАБАВА.

Сè покриено во едно. Со оваа усго добивате атрактивниoт пакет за вклучен сервис Service Inclusive, плаќате само еднаш и сите сервисни активности и одржување  на вашиот автомобил се покриени согласно опциите кои што ќе ги изберете.

MINI Service Inclusive.

MINI 5-door Hatch – Service Inclusive
Сива линија на разделување Сива линија на разделување

MINI ОРГИНАЛНИ ДОДАТОЦИ.

Пронајдете ги вашите додатоци.
Сива линија на разделување Сива линија на разделување

ПРЕЗЕМИ ГИ СЛЕДНИТЕ ЧЕКОРИ.

MINI 5-door Hatch side view
5-DOOR HATCH