КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Clubman
MINI Countryman side view
Countryman
MINI Countryman SE side view
COUNTRYMAN SE

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI Clubman | Господин на патиштата MINI Clubman | Господин на патиштата

MINI CLUBMAN.

ОТВОРЕТЕ ГИ СИТЕ ВРАТИ.

Дозволете ни да ве запознаеме со најсофистицираниот, сестраниот и пространиот MINI што некогаш бил направен. Штом ќе седнете зад воланот, новиот MINI Clubman ги отвора сите врати кон возбудливи нови хоризонти. Со пет седишта и шест врати, MINI Clubman ви овозможува да понесете многу багаж на своето патување. Извонредниот багажен простор со капацитет од 1.250 литри ви дава уште повеќе простор за сите ваши планови. Додека пак врвниот ALL4 погон на сите тркала ви ја дава потребната контрола за сите видови патишта - правејќи го совршен автомобил за сите ситуации и за сите годишни времиња.
Клучни детали

СЕСТРАНА УМЕТНОСТ.

MINI Clubman MINI Clubman
Mini Clubman - внатрешност - кабина Mini Clubman - внатрешност - кабина

ВНАТРЕ ВО ПРИКАЗНАТА

Едноставно елегантен, MINI Clubman е совршена симбиоза на стил, функционалност и изум. Неговата внатрешност е великодушно пространа. Ја обедиува педантната изработка со врвни материјали и врната технологија внатре во кабината. Ќе чувствувате исклучителна удобност и прекрасно чувство на благосостојба.
MINI Clubman – црвена и црна боја – страничен приказ MINI Clubman – црвена и црна боја – страничен приказ

СТИЛСКИ ПОТПИС

Наметлива, а сепак естетска, надворешноста на MINI Clubman ја спојува особеноста со прецизноста. Чистите линии и сигурните контури создаваат суптилно експресивен дизајн и дишат со потценет авторитет. Елегантната силуета совршено се надополнува со спортскиот став и широкиот заден дел. Широките линии на предниот дел ги привлекуваат вашите погледи кон препознатливите поделени задни врати што отвораат бескрајни можности.
Mini Clubman - надворешност - приказ однапред Mini Clubman - надворешност - приказ однапред

МУЛТИДИМЕНЗИОНАЛЕН ИЗГЛЕД.

Секоја линија и секој лак на MINI Clubman се осмислени за да одушевуваат и маѓепсуваат. Неговата цврста позиција е видлива преку новата, привлечна предна решетка што му го дава на MINI Clubman неговиот единствен, заповеден изглед. Куќиштето на решетката е редизајнирано. Неговата поинтелигентна, поелегантна линија сега уште повеќе го зголемува своето харизматично присуство без разлика дали сте избрале хромирана или новата,опционална Piano Black боја. Ова е нагласено со новите LED светла - што се исто така елегантно вградени во елегантна Piano Black боја - и врвни LED светла за магла.

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Вашиот MINI

НАПРАВЕТЕ ГО СВОЈ.

Повлечете за да смените боја
Поглед на кабината

ВЛЕЗЕТЕ ВНАТРЕ.

Поглед 360° Поглед 360°
Преглед

ДЕТАЛНИ КАРАКТЕРИСТИКИ.

ПЕРФОРМАНСИ И ДИЗАЈН
ПОМОШ
ИНФО ЗАБАВА
НИВОА НА ДОДАТОЦИ
MINI YOURS
ДОДАТОЦИ
Клучни вредности

БРЗИ ФАКТИ.

5 СЕДИШТА

360 - 1250 Л ПРОСТОР ЗА БАГАЖ

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1800 напред и назад. Сите вредности се во мм.

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1800 напред и назад. Сите вредности се во мм.

Модели
 

Достапни мотори и опции

МОЌНОСТ
102 к.с. (75 kW)
тип на гориво
Бензин
пренос
Рачен , Автоматски
погон
2-тркала

Основни карактеристики

MINI One Clubman – roof

Лентите за хаубата не се достапни за овој модел

MINI One Clubman – mirror cap

Бојата на покривот треба да биде иста како и бојата на каросеријата

Бојата на капаците на ретровизорите мора да биде иста како и бојата на каросеријата

 
MINI Cooper Clubman – страничен приказ

COOPER

Достапни мотори и опции

МОЌНОСТ
150 к.с. (110 kW) - 136 к.с. (100 kW)
тип на гориво
Дизел, Бензин
пренос
Рачен , Автоматски
погон
2-тркала

Основни карактеристики

MINI Cooper Clubman – roof

Лентите за хаубата се  достапни во 3 различни бои

MINI Cooper Clubman – mirror cap

Достапни се 3 различни бои за покривот

MINI Cooper Clubman – bonnet stripes

Достапни се 3 различни бои за капаците на ретровизорите

 
MINI Cooper S Clubman – страничен приказ

Cooper S All4

Достапни мотори и опции

МОЌНОСТ
190 к.с. (140 kW) - 178 к.с. (131 kW)
тип на гориво
Дизел, Бензин
пренос
Автоматски , Спортски автоматски
погон
4-тркала

Основни карактеристики

MINI Cooper S Clubman – roof

Лентите за хаубата се  достапни во 3 различни бои

MINI Cooper S Clubman – mirror cap

Достапни се 3 различни бои за покривот

MINI Cooper S Clubman – bonnet stripes

Достапни се 3 различни бои за капаците на ретровизорите

 

Достапни мотори и опции

МОЌНОСТ
306 к.с. (225 kW)
тип на гориво
Бензин
пренос
Спортски автоматски
погон
4-тркала

Основни карактеристики

MINI John Cooper Works 3-door hatch

Достапни се ленти за хаубата во Црна и Црвена боја

MINI John Cooper Works 3-door hatch

Достапни се 3 различни бои за покривот

MINI John Cooper Works 3-door hatch

Достапни се 3 различни бои за капаците на ретровизорите

MINI John Cooper Works 3-door hatch

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,JCW" амблем, пониски отвори за воздух

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

ONE

Одберете го типот на гориво:

Бензин

102 к.с.

75 kW

 • Рачен
 • Автоматски
Одберете

COOPER

Одберете го типот на гориво:

Бензин

136 к.с.

100 kW

 • Рачен
 • Автоматски
Одберете

Дизел

150 к.с.

110 kW

 • Рачен
 • Автоматски
Одберете

Cooper S All4

Одберете го типот на гориво:

Бензин

178 к.с.

131 kW

 • Спортски автоматски
 • Автоматски
Одберете

Дизел

190 к.с.

140 kW

 • Спортски автоматски
 • Автоматски
Одберете

CLUBMAN

Одберете го типот на гориво:

Бензин

306 к.с.

225 kW

 • Спортски автоматски
Одберете

ONE

Одберете пренос:

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

COOPER

Одберете пренос:

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

Cooper S All4

Одберете пренос:

Спортски автоматски

Одберете

Автоматски

Одберете

Спортски автоматски

Одберете

Автоматски

Одберете

CLUBMAN

Одберете пренос:

Спортски автоматски

Одберете

ONE

Одберете погон:

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

COOPER

Одберете погон:

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

Cooper S All4

Одберете погон:

4-тркала

Одберете

4-тркала

Одберете

4-тркала

Одберете

4-тркала

Одберете

CLUBMAN

Одберете погон:

4-тркала

Одберете

Ваш избор

MINI One Clubman – страничен приказ

ONE

75 kW (102 к.с.)
Бензин
Рачен
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,2 l/100 km (комбинирано)
141 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI One Clubman – страничен приказ

ONE

75 kW (102 к.с.)
Бензин
Автоматски
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,2 l/100 km (комбинирано)
141 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper Clubman – страничен приказ

Cooper

100 kW (136 к.с.)
Бензин
Рачен
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,3 l/100 km (комбинирано)
144 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper Clubman – страничен приказ

Cooper

100 kW (136 к.с.)
Бензин
Автоматски
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,3 l/100 km (комбинирано)
144 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper Clubman – страничен приказ

Cooper D

110 kW (150 к.с.)
Дизел
Рачен
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,8 l/100 km (комбинирано)
127 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper Clubman – страничен приказ

Cooper D

110 kW (150 к.с.)
Дизел
Автоматски
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,9 l/100 km (комбинирано)
128 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper S Clubman – страничен приказ

Cooper S All4

131 kW (178 к.с.)
Бензин
Спортски автоматски
4-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,7 l/100 km (комбинирано)
153 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper S Clubman – страничен приказ

Cooper S All4

131 kW (178 к.с.)
Бензин
Автоматски
4-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,7 l/100 km (комбинирано)
153 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper S Clubman – страничен приказ

Cooper SD All4

140 kW (190 к.с.)
Дизел
Спортски автоматски
4-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,1 l/100 km (комбинирано)
135 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper S Clubman – страничен приказ

Cooper SD All4

140 kW (190 к.с.)
Дизел
Автоматски
4-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,1 l/100 km (комбинирано)
135 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.
John Cooper Works logo

Ваш избор

MINI JCW CLUBMAN

John Cooper Works Clubman

225 kW (306 к.с.)
Бензин
Спортски автоматски
4-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
7,7 l/100 km (комбинирано)
175 g/km CO2 (комбинирано)
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
g/km l/100 km disclaimer
ONE disclaimer
141
6.2
Cooper disclaimer
144
6.3
Cooper D disclaimer
127
4.8

Select your MINI

Бензин

102 к.с. (75 kW) / 3 Cylinders

ONE

Рачен

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,2 l/100 km (комбинирано)
141 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

ONE

Автоматски, Steptronic transmission with double clutch

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,2 l/100 km (комбинирано)
141 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Бензин

136 к.с. (100 kW) / 3 Cylinders

Cooper

Рачен

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,3 l/100 km (комбинирано)
144 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Cooper

Автоматски, Steptronic transmission with double clutch

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,3 l/100 km (комбинирано)
144 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Дизел

150 к.с. (110 kW) / 4 Cylinders

Cooper D

Рачен

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,8 l/100 km (комбинирано)
127 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Cooper D

Автоматски, Automatic transmission

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,9 l/100 km (комбинирано)
128 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Бензин

178 к.с. (131 kW) / 4 Cylinders

Cooper S All4

Спортски автоматски, Sports automatic transmission steptronic

4-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,7 l/100 km (комбинирано)
153 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Cooper S All4

Автоматски, Automatic transmission

4-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,7 l/100 km (комбинирано)
153 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Дизел

190 к.с. (140 kW) / 4 Cylinders

Cooper SD All4

Спортски автоматски, Sports automatic transmission steptronic

4-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,1 l/100 km (комбинирано)
135 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Cooper SD All4

Автоматски, Automatic transmission

4-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,1 l/100 km (комбинирано)
135 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Бензин

306 к.с. (225 kW) / 4 Cylinders

John Cooper Works Clubman

Спортски автоматски, Sports automatic transmission steptronic

4-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
7,7 l/100 km (комбинирано)
175 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
g/km l/100 km disclaimer
ONE disclaimer
141
6.2
Cooper disclaimer
144
6.3
Cooper D disclaimer
127
4.8
Тест возење
MINI Clubman MINI Clubman

ДОЈДЕТЕ УШТЕ ДЕНЕС НА ТЕСТ ВОЗЕЊЕ.

Локација на дистрибутерот

ПРОНАЈДЕТЕ ГО ВАШИОТ ДИСТРИБУТЕР.

MINI Clubman MINI Clubman
3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Clubman
MINI Countryman side view
Countryman
MINI Countryman SE side view
COUNTRYMAN SE

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
g/km l/100 km disclaimer
ONE disclaimer
141
6.2
Cooper disclaimer
144
6.3
Cooper D disclaimer
127
4.8