MINI Clubman side view
Clubman
Истражи Истражи
Модели и опции Модели и опции
Сива линија на разделување Сива линија на разделување

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШЕТО НИВО НА ПЕРФОРМАНСИ.

ЧЕТИРИ МОДЕЛИ.

MINI Clubman нуди низа можности што одговараат на Вашиот стил на возење. Изберете модел од изборот подолу за да ги запознаете неговите перформанси, технологија и други клучни карактеристики. Потоа Ви овозможуваме да ги споредите моделите и да го пронајдете MINI што најмногу Ви одговара.

MINI Clubman – страничен поглед црвено-црно - споредба на модели
Име на моделот
Цена
Емисија и потрошувачка
Вид на гориво
Перформанс
Забрзување 0-100 km/h
Максимална брзина

*Димензиите (мм) може да се разликуваат во зависност од моделот и дополнителната опрема.

Име на моделот
Емисија и потрошувачка
Запремнина на моторот
Максимален обртен момент
Цилиндар/вентили по цилиндар
ЕУ тежина без товар
Сива линија на разделување Сива линија на разделување

ОДБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ СТИЛ.

ЧЕТИРИ ПАКЕТИ.

Ние не само што нудиме повеќе стандардна опрема од кога и да е, туку и ги рафиниравме и прочистивме нашите нивоа на опременост. Овие навистина го оживуваат MINI Clubman, внатре и надвор, на многу различни начини.

MINI Clubman – внатрешност – стандарден пакет
MINI Clubman – внатрешност – пакети MINI Clubman – внатрешност – пакети
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)

ОСНОВЕН ПАКЕТ.

Стандардна опрема *

Подигање на стандардите внатре и надвор.
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • John Cooper Works
MINI Clubman - преден поглед - Основен пакет
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • 16" алуминиумски тркала за One и Cooper

 • 17"–18" алуминиумски тркала за Cooper S

 • 18" алуминиумски тркала за John Cooper Works

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Достапни како стандардни во боја на каросеријата за сите модели

 • Со можност во бела боја за Cooper & Cooper S

 • Достапно во црвена боја за John Cooper Works

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Не е достапно со овој пакет

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Стандардни седишта со ткаенина Firework in Carbon Black за One & Cooper

 • Спортски седишта со ткаенина Double Stripe in Carbon Black за Cooper S

 • JCW спортски седишта со поддршка на лумбалниот предел и Dinamica/комбинација на ткаенина во Carbon Black за John Cooper Works

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Hazy Grey за One & Cooper

 • Piano Black за Cooper S и John Cooper Works

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED предни светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со 8.8" екран на допир

 • Мултифункционален спортски кожен волан

 • Прилагодување на висината на седиштето на патникот

*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.

MINI Cooper S Clubman – внатрешност– Класичен пакет MINI Cooper S Clubman – внатрешност– Класичен пакет
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)

КЛАСИЧЕН ПАКЕТ.

Безвременски карактеристики на дизајнот, извонредна технологија и практични допири.
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • John Cooper Works
MINI Clubman - Преден поглед - Класичен пакет
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Оригинални 16''-18'' MINI лесни алуминиумски тркала достапни за сите модели

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Црн покрив и ретровизори во боја се стандардни за Cooper & Cooper S

 • Дополнителни опции за боја во бела, сребрена и боја на каросеријата

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Достапни како опција во бела и сребрена боја за Cooper и Cooper S

 • Стандардно во црна боја за Cooper & Cooper S

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Спортско седиште со Leatherette/комбинација на ткаенина во Black Pearl Carbon Black стандардно за сите модели

 • 6 дополнителни видови на тапацир достапни за One, Cooper & Cooper S

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Стандардно во Piano Black за сите модели

 • Достапно во MINI Yours Style Piano Black Illuminated, MINI Yours Interior Style Fibre Alloy Illuminated, MINI Yours Interior Style Frozen Blue Illuminated и Grey Chequered дизајн

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED предни светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со 8.8" екран на допир

 • Мултифункционален спортски кожен волан

 • Прилагодување на висината на седиштето на патникот

 • Пакет светла

 • Патосници

 • MINI Режими на возење Спорт, Средно и Зелено) за One, Cooper и Cooper S моделите

*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.

MINI Clubman - Преден поглед - MINI Yours Пакет MINI Clubman - Преден поглед - MINI Yours Пакет
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)
MINI Yours - Беџ

MINI YOURS ПАКЕТ.

Премиум дизајн и детали за стилот.
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • John Cooper Works
MINI Clubman - Преден поглед - MINI Yours Пакет
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Ексклузивни 18" MINI Yours British Spoke 2-Tone како стандардни

 • Достапни се дополнителни опции за тркала

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Достапно како опција во сребрена боја за Cooper и Cooper S

 • Дополнителни опции за боја во бела, црна и боја на каросеријата за Cooper и Cooper S

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Достапно како стандардно во сребрена боја за Cooper и Cooper S

 • Достапно во црна и бела боја за One, Cooper и Cooper S

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Спортски седишта со MINI Yours Leather Lounge Nappa кожа во комбинација со Carbon Black како стандардна

 • Достапни се дополнителни опции за тапацир од кожа

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Достапно како стандардно во MINI Yours Interior Style Frozen Blue Illuminated

 • Достапно во MINI Yours Style Piano Black Illuminated, MINI Yours Interior Style Fibre Alloy Illuminated и MINI Interior Surfaces Piano Black

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED предни светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со 8.8" екран на допир

 • Nappa кожен волан со MINI Yours беџ на кракот на воланот што означува шест часот

 • Прилагодување на висината на седиштето на патникот

 • Пакет Excitement

 • Пакет светла

 • MINI Режими на возење (Спорт, Средно и Зелено) за One, Cooper и Cooper S моделите

 • MINI Yours Беџови

 • Антрацит внатрешно обложување на покривот

 • MINI Yours патосници

*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.

MINI Clubman внатрешност – John Cooper Works MINI Clubman внатрешност – John Cooper Works
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)
MINI John Cooper Works - Беџ

JOHN COOPER WORKS ПАКЕТ.

Тркачки инспирирано, подготвено за пат и самоуверен спортски стил.
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • John Cooper Works
MINI Clubman - Преден поглед - John Cooper Works Пакет
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • 19" JCW Circuit Spoke 2-Tone стандардни за John Cooper Works модели и достапни за John Cooper Works пакет

 • 18" MINI John Cooper Works сребрени краци стандарно за сите модели

 • Достапни се 18" MINI John Cooper Works црни краци за сите модели

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • John Cooper Works Chili Red покрив и ретровизори во боја се стандарни за John Cooper Works

 • Црн покрив и ретровизори во боја достапни како стандардни за Cooper и Cooper S моделите и како можност за JCW моделите

 • Сребрен покрив и ретровизори во боја достапни како опција за Cooper и Cooper S

 • Бел покрив и ретровизори во боја достапни како опција за Cooper, Cooper S и John Cooper Works

 • Покрив и ретровизори во боја на колата достапни како опција за One, Cooper, Cooper S и John Cooper Works

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Стандардно достапни во црна боја за Cooper и Cooper S

 • Достапни како опција во бела и сребрена боја за Cooper и Cooper S

 • Спортски ленти во црвена и црна боја ексклузивно достапни за John Cooper Works

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • MINI John Cooper Works седишта со Dinamica/комбинација на кожа во Carbon Black стандардно за сите модели

 • MINI John Cooper Works седишта со Dinamica/комбинација на ткаенина во Carbon Black достапно како опција кај сите модели

 • Достапни се спортски седишта со дополнителни 7 видови на тапацир

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Стандардно во Piano Black за сите модели

 • Достапно како опција во MINI Yours Piano Black Illuminated, MINI Yours Interior Fibre Alloy Illuminated, Grey Checkered и MINI Yours Frozen Blue Illuminated за сие модели

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED предни светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • 8.8" екран на допир во боја

 • Nappa кожен волан со MINI JCW беџ на кракот на воланот што означува шест часот

 • Прилагодување на висината на седиштето на патникот

 • Excitement Пакет

 • Пакет светла

 • John Cooper Works беџ

 • John Cooper Works аеродинамичен комплет (вкл. MINI JCW спојлер и влезни ленти на задната врата)

 • Anthracite внатрешно обложување на покривот

 • Прилагодлива суспензија

 • JCW спојлер

 • Piano Black надворешна истакнатост

 • Капи за педали од не'рѓосувачки челик

*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.

Сива линија на разделување Сива линија на разделување

ДОПОЛНИТЕЛЕН ТАЛЕНТ, ФУНКЦИЈА И ЗАБАВА ЗА ВАШИОТ MINI.

СЕДУМ ПАКЕТИ.

Никогаш не било полесно да се прилагоди Вашиот MINI за да го одрази Вашиот стил на возење. Нашата палета на специјално составени комбинации на опрема ги подобрува спецификациите на Вашиот MINI со одлични одлики понудени по намалени цени во споредба со нивно индивидуално купување.

MINI Clubman кабина – удобност и технолошки пакети

УДОБНОСТ.

Создадено да го направи Вашето искуство при секојдневното возење поудобно и полесно.

УДОБНОСТ.

Уживајте во вашата сопствена зона на удобност на MINI каде и да одите со сите омилени MINI елементи во еден уреден пакет.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Пакет за надворешни ретровизори
 • Автоматска климатизација
 • Автоматско затемнување на ретровизорот
 • Преден централен потпирач за раце
 • Пакет за складирање

УДОБНОСТ ПЛУС.

Сите карактеристики на MINI COMFORT плус други паметни решенија за да ги направат Вашите патувања уште попријатни.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Пакет за надворешни ретровизори
 • Автоматска климатизација
 • Автоматско затемнување на ретровизорот
 • Преден централен потпирач за раце
 • Удобен пристап
 • Пакет за складирање
 • Греење на седиштата за возачот и совозачот
 • Греење на воланот
*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.

НАВИГАЦИЈА, ПОВРЗЛИВОСТ И ИНФОТЕЈНМЕНТ

Пристапете кон свет на поврзаност и погодност - сѐ на дофат на вашата рака. Дознајте повеќе за MINI Connected овде.

ПОВРЗАНИ МЕДИУМИ.

Уживајте во омилените услуги за забава и примајте пораки преку вашиот 8,8 ” екран на допир.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Услуги со поврзан погон
 • Телесервиси и интелигентен повик за итни случаи
 • Далечински услуги
 • MINI поврзаност
 • Мултифункционален приказ на инструменти

ПОВРЗАНА НАВИГАЦИЈА.

Уживајте во непречена навигација, подобрени услуги поврзани со MINI и безбедно работење на Вашиот уред додека сте во движење.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Услуги со поврзан погон
 • Телесервиси и интелигентен повик за итни случаи
 • Далечински услуги
 • MINI поврзаност
 • Приказ на мултифункционален инструмент
 • Разбирање на природниот јазик
 • MINI систем за навигација
 • Информации за сообраќај во реално време (RTTI)
 • Припрема за Apple CarPlay

ПОВРЗАНА НАВИГАЦИЈА ПЛУС.

Препуштете се на најдобрата инфо-забава, навигација и поврзаност во автомобилот при секое патување.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Услуги со поврзан погон
 • Телесервиси и интелигентен повик за итни случаи
 • Далечински услуги
 • MINI поврзаност
 • Приказ на мултифункционален инструмент
 • Разбирање на природниот јазик
 • MINI систем за навигација
 • Информации за сообраќај во реално време (RTTI)
 • Припрема за Apple CarPlay
 • Head Up екран
 • Консиерж услуги
 • MINI Поврзаност XL
 • Подобрена Bluetooth телефонија со безжично полнење
*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.

АСИСТЕНТ ЗА ВОЗЕЊЕ.

Го олеснува возењето и ја подобрува безбедноста на патот за вас и за другите околу вас.

АСИСТЕНТ ПРИ ВОЗЕЊЕ.

Помошта базирана на камера препознава пречки и известува за ограничување на брзината и зони за забрана за престигнување.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Камера за заден преглед
 • Контрола на растојание при паркирање за задниот дел
 • Динамична контрола на крстарење со функција за сопирање
 • Асистент при возење со предупредување за поаѓање од лента

АСИСТЕНТ ПРИ ВОЗЕЊЕ ПЛУС.

Помошта базирана на камера препознава пречки и известува за ограничување на брзината и зони за забрана за престигнување.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Камера за заден преглед
 • Контрола на растојание при паркирање за преден и заден дел
 • Асистент при возење со предупредување за поаѓање од лента
 • Асистент при паркирање
 • Активно крстарење со Stop & Go
*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, посетете го конфигураторот, повикајте се на соодветниот ценовник за модели или разговарајте со Вашиот претпочитан малопродажник на MINI.
Сива линија на разделување Сива линија на разделување

ЕДИНСТВЕНИ ОПЦИИ.

Сива линија на разделување Сива линија на разделување

MINI SERVICE INCLUSIVE.

БЕЗ РИЗИК. ПОВЕЌЕ ЗАБАВА.

Сè покриено во едно. Со оваа усго добивате атрактивниoт пакет за вклучен сервис Service Inclusive, плаќате само еднаш и сите сервисни активности и одржување на вашиот автомобил се покриени согласно опциите кои што ќе ги изберете.

MINI Service Inclusive.

MINI Clubman – Service Inclusive
Сива линија на разделување Сива линија на разделување

MINI ОРГИНАЛНИ ДОДАТОЦИ.

Пронајдете ги вашите додатоци.
Сива линија на разделување Сива линија на разделување

ПРЕЗЕМИ ГИ СЛЕДНИТЕ ЧЕКОРИ.

MINI Clubman side view
Clubman