Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Your MINI - exterior Your MINI - interior

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

3-DOOR HATCH
3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Convertible
Clubman
Clubman
Countryman
Countryman
MINI Convertible – on the open road MINI Convertible – on the open road

ЧИСТА НЕФИЛТРИРАНА ВОЗБУДА.

MINI CONVERTIBLE ОД XXX* (i)
From {0} * € 49.250

Смел, слободоумен и дружељубив, MINI Convertible е полн со импулси и енергија. Самата суштина на спуштен покрив, возбуда на возење во лето - тоа ги стимулира вашите сетила и ви дозволува да ги зграбите и споделите оние суптилни моменти на чиста радост на отворен пат. Тоа е постојана забава зад управувачот. Ќе ве направи да се чувствувате поживи и ќе ви овозможи една нота на префинетост под сончевите зраци. Со неограничен простор над главата, секогаш има нешто повеќе во што да се ужива.

ЖИВЕЈТЕ БЕЗ ФИЛТРИ

Отворете се за нови искуства и стимулирајте и вашите сетила. Новиот MINI Convertible. Живот без филтер.
Најважни елементи

СЛОБОДОУМЕН.

MINI CONVERTIBLE MINI CONVERTIBLE
ОТВОРЕТЕ ГИ КЛУЧНИТЕ ДЕТАЛИ
MINI CONVERTIBLE 3-во-1 ПОКРИВ MINI CONVERTIBLE 3-во-1 ПОКРИВ

РАЗМИСЛУВАЊЕ СО СПУШТЕН ПОКРИВ.

MINI Convertible нуди едно автентично уживање на отворено. Како прво, електрично управуваниот мек покрив е различен од другите. Неговиот тивок, интелигентен механизам со Z превиткување работи во 3 фази: горе, долу или сончев покрив, за да може да влегува ветре. Тој целосно се отвора или затвора за само 18 секунди - дури и при брзина од 30 км/час. Исто така, можете да добиете и „MINI Yours“ мек покрив проткаен со уникатен дизајн на британско знаме.

MINI CONNECTED MINI CONNECTED

БЕСПРЕКОРНА ИНОВАЦИЈА. ВНАТРЕ И НАДВОР.

MINI Connected носи информации и забава од цел свет во вашиот MINI со голема палета на интелигентни услуги и апликации. Уживајте во можноста за интеракција со вашиот автомобил како и во опциите за споделување и закажување, кои ви овозможуваат да имате контрола кога сте внатре во возилото или надвор од вашето MINI. Дозволете брзото, сигурно поврзување да го подобри вашето доживување и да ви обезбеди вам и на вашите патници да уживате во секое патување додека сте поврзани со светот што ве опкружува.

MINI MATRIX LED ПРЕДНИ СВЕТЛА MINI MATRIX LED ПРЕДНИ СВЕТЛА

ГО ИЗДИГНУВА СВЕТЛОТО НАД УЛОГАТА ЗА ОСВЕТЛУВАЊЕ.

Иновативните MINI matrix LED предни светла обезбедуваат најдобри можни нивоа на осветлување за подобра видливост и безбедност. Кога се вклучени долгите светла, осветлувањето е крајно ефикасно. Системот на предна камера интегриран во ретровизорот ги открива возилата што доаѓаат и автоматски вклучува (или исклучува) еден или повеќе од четирите сегменти на предните светла. Ова ја намалува потребата за обрнување внимание на другите учесници во сообраќајот додека оптимално се осветлуваат сите други површини.

ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА ВО КАБИНАТА НА MINI ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА ВО КАБИНАТА НА MINI

ВАШИОТ СОПСТВЕН MINI YOURS.

MINI е пионер во производството на внатрешни и надворешни делови по ваша желба со користење на 3D технологија на печатење. На пример, можете да додадете дополнителна лична нота со инструмент табла од страната на патникот на предното седиште која е направена според вашиот стил со користење на различни бои и дизајни. Што се однесува до надворешноста, 3D печатени странични декоративни отвори совршено го надополнуваат атлетскиот изглед на вашето возило. Влегувањето во вашето MINI сега претставува посебно доживување - со проекција која се прилагодува според вашите желби и се прикажува на земјата и осветлените лајсни на вратите подготвени сте да започнете едно ново патување во светлината.

Вашиот MINI

НАПРАВЕТЕ ГО САМО ВАШ.

Повлечете за да смените боја
Поглед на кабината

ВЛЕЗЕТЕ ВНАТРЕ.

ПРЕГЛЕД ОД 360° ПРЕГЛЕД ОД 360°
Преглед

ДЕТАЛНИ КАРАКТЕРИСТИКИ.

ПЕРФОРМАНСИ И ДИЗАЈН
ПОМОШ
ИНФОЗАБАВА
БЕЗБЕДНОСТ
НИВОА НА ДОДАТОЦИ
ВАШ MINI (MINI YOURS)
Клучни вредности

БРЗИ ФАКТИ.

4 СЕДИШТА
160-215 Л ПРОСТОР ЗА БАГАЖ

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1,485 напред и назад. Сите вредности се во мм. Вредностите за Cooper S се во загради.

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1,485 напред и назад. Сите вредности се во мм. Вредностите за Cooper S се во загради.

 

Основни карактеристики

MINI ONE CONVERTIBLE

Куќиште на ретровизор во црна боја или опционално во боја на каросеријата

Достапни мотори и опции

 
MINI COOPER CONVERTIBLE

COOPER

4,1 - 5,6 л/100 км disclaimer
109 - 127
г/км disclaimer

Основни карактеристики

MINI COOPER CONVERTIBLE

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI COOPER CONVERTIBLE

Линии на хаубата достапни во црна и бела боја

Достапни мотори и опции

Снага
136 к.с. (100 кВт) - 116 к.с. (85 кВт)
тип на гориво
Дизел, Бензин
пренос
Рачен, Автоматски
погон
2-тркала
 
MINI COOPER S CONVERTIBLE

Cooper S

4,4 - 6,9 л/100 км disclaimer
115 - 157
г/км disclaimer

Основни карактеристики

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Линии на хаубата достапни во црна и бела боја

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,S" амблем, пониски отвори за воздух

Достапни мотори и опции

Снага
192 к.с. (141 кВт) - 170 к.с. (125 кВт)
тип на гориво
Дизел, Бензин
пренос
Рачен, Автоматски, Спортски автоматски
погон
2-тркала
 
MINI John Cooper Works – logo
MINI JCW CONVERTIBLE

JOHN COOPER WORKS

Основни карактеристики

MINI JCW CONVERTIBLE

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI JCW CONVERTIBLE

Линии на хаубата достапни во црна и бела боја

MINI JCW CONVERTIBLE

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,JCW" амблем, пониски отвори за воздух

Достапни мотори и опции

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.

ONE

Одберете го типот на гориво:

COOPER

Одберете го типот на гориво:

Бензин

136 к.с.

100 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • 2-тркала
Одберете Бензин

Дизел

116 к.с.

85 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • 2-тркала
Одберете Дизел

Cooper S

Одберете го типот на гориво:

Бензин

192 к.с.

141 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • Спортски автоматски
 • 2-тркала
Одберете Бензин

Дизел

170 к.с.

125 кВт

 • Автоматски
 • Спортски автоматски
 • 2-тркала
Одберете Дизел

JOHN COOPER WORKS

Одберете го типот на гориво:

ONE

Одберете пренос:

COOPER

Одберете пренос:

Рачен

 • 2-тркала
Одберете Рачен

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Рачен

 • 2-тркала
Одберете Рачен

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Cooper S

Одберете пренос:

Рачен

 • 2-тркала
Одберете Рачен

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Спортски автоматски

 • 2-тркала
Одберете Спортски автоматски

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Спортски автоматски

 • 2-тркала
Одберете Спортски автоматски

JOHN COOPER WORKS

Одберете пренос:

ONE

Одберете погон:

COOPER

Одберете погон:

Cooper S

Одберете погон:

JOHN COOPER WORKS

Одберете погон:

Ова е вашиот Cooper

MINI COOPER CONVERTIBLE

Ваш избор

136 | 100
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,6
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
127
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper

MINI COOPER CONVERTIBLE

Ваш избор

136 | 100
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,4
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
122
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper D

MINI COOPER CONVERTIBLE

Ваш избор

116 | 85
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

4,2
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
111
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper D

MINI COOPER CONVERTIBLE

Ваш избор

116 | 85
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

4,1
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
109
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper S

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Ваш избор

192 | 141
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

6,9
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
157
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper S

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Ваш избор

192 | 141
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,8
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
132
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper S

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Ваш избор

192 | 141
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Спортски автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,8
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
132
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper SD

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Ваш избор

170 | 125
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

4,4
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
115
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper SD

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Ваш избор

170 | 125
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Спортски автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

4,4
л/100 км (комбинирано)