MINI Countryman side view
Countryman
на преносна икона на преносна икона
Модели и опции Модели и опции
>
Сива разделна линија Сива разделна линија

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШЕТО НИВО НА ПЕРФОРМАНСИ

ПЕТ МОДЕЛИ

MINI Countryman нуди широк опсег на можности погодни на вашиот стил на возење. Изберете некој од понудените модели подолу за да се запознаете со неговите перформанси, технологија и останати клучни карактеристики. Потоа ќе ви овозможиме паралелно да споредувате модели и да го откриете оној MINI кој вам најмногу ви одговара.

MINI Countryman – страничен поглед зелена и црна боја – споредба на модели
Име на моделот
Цена
Емисија и потрошувачка
Вид на гориво
Перформанс
Забрзување 0-100 km/h
Максимална брзина

*Димензиите (мм) може да се разликуваат во зависност од моделот и дополнителната опрема.

Име на моделот
Емисија и потрошувачка
Запремнина на моторот
Максимален обртен момент
Цилиндар/вентили по цилиндар
ЕУ тежина без товар
>
Сива разделна линија Сива разделна линија

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ СТИЛ

ПЕТ НИВОА НА ОПРЕМЕНОСТ

Не само што нудиме повеќе стандардна опрема од кога било, туку и ги унапредивме и дефиниравме нашите нивоа на опременост. Тие реално го оживуваат MINI Countryman од надвор и одвнатре, и тоа на многу впечатливи начини.
MINI Countryman – ентериер - стандардно ниво на опременост
MINI Cooper S All4 Countryman –ентериер - нивоа на опременост MINI Cooper S All4 Countryman –ентериер - нивоа на опременост
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) 7,2 l/100 km disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано) 165 g/km

ОСНОВНО НИВО НА ОПРЕМЕНОСТ

Подигнување на стандардот однадвор и одвнатре
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • Cooper SE
 • John Cooper Works
MINI Countryman - поглед од напред - основно ниво на опременост
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • 16" алуминиумски фелни за One & Cooper

 • 17" - 18" алуминиумски фелни за Cooper S, Cooper SE & JCW

 • 17" фелни за Cooper

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Достапни во бојата на каросеријата како стандардна

 • Опционално достапни во бела боја за Cooper, Cooper S, Cooper SE и JCW

 • Опционално достапни во црвена боја за JCW

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Не е достапно за ова ниво на опременост

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Стандардни седишта од текстил со дезен Firework во карбонска црна нијанса за One, Cooper и Cooper SE

 • Спортски седишта од текстил со дезен Double Stripe во карбонска црна нијанса за Cooper S

 • JCW спортски седишта со лумбарна потпора и комбинација Dinamica/текстил во карбонска црна боја за JCW

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Матно-сива боја за One и Cooper

 • Piano Black нијанса на црна за Cooper S, Cooper SE и John Cooper Works

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED фарови

 • LED задни светла со дезен на британското знаме

 • Radio MINI Visual Boost со 8.8" екран на допир

 • Мултифункционален спортски кожен волан

 • Прилагодување на висина на совозачко седиште

* Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации ве молиме да го посетите конфигураторот, да го погледнете ценовникот за соодветниот модел или да поразговарате со вашиот избран продавач на MINI.

MINI Cooper S All4 Countryman –ентериер - класична опременост MINI Cooper S All4 Countryman –ентериер - класична опременост
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) 7,2 l/100 km disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано) 165 g/km

КЛАСИЧНО НИВО НА ОПРЕМЕНОСТ

Карактеристики на безвременски дизајн, модерни технолошки и практични детали
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • Cooper SE
 • John Cooper Works
MINI Countryman -поглед од напред - класична опременост
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • 19'' MINI лесни алуминиумски фелни опционално достапни за One, Cooper и Cooper S

 • Оригинални 17''-18'' MINI лесни алуминиумски фелни достапни за One, Cooper и Cooper S

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Црн кров и ретровизори доаѓаат по стандард со Cooper, Cooper S и Cooper SE

 • Дополнителни опции на бои: бела, сребрена и во бојата на каросеријата.

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Опционално достапни во бела боја за Cooper, Cooper S и Cooper SE

 • Опционално достапни во црна боја за Cooper, Cooper S и Cooper SE

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Спортски седишта со комбинација на Еко кожа/текстил во карбонска црна нијанска Black Pearl стандардно за сите модели.

 • Достапни се шест дополнителни опции за внатрешен трим за One, Cooper, Cooper S и Cooper SE

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Стандардна црна боја во нијанса Piano Black за сите модели

 • Опционално достапни кај MINI Yours нијанса Piano Black со осветлување, MINI Yours стил на ентериер со засенчена сребрена боја и стил на ентериер за JCW во црна боја со нијанса Piano Black

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED фарови

 • LED задни светла со дезен на британското знаме

 • Radio MINI Visual Boost со 8.8" екран на допир

 • Мултифункционален спортски кожен волан

 • Прилагодување на висина на совозачко седиште

 • Амбиентално осветлување

 • Пакет за светла

 • MINI режими за возење (Sport, Mid и Green) за One, Cooper, Cooper S и Cooper SE

*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел.

MINI Cooper S All4 Countryman – ентериер – MINI Yours опременост MINI Cooper S All4 Countryman – ентериер – MINI Yours опременост
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) 7,2 l/100 km disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано) 165 g/km
MINI Yours - Ознака

MINI YOURS опременост

Премиум дизајн и стилски детали
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • Cooper SE
 • John Cooper Works
MINI Countryman - поглед од напред - MINI Yours опременост
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Ексклузивно19" MINI Yours British Spoke 2-Tone стандардно за One, Cooper, Cooper S и Cooper SE

 • Други 18"-19" алуминиумски фелни се опционално достапни

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Достапни во сребрена боја како стандард за One, Cooper, Cooper S и Cooper SE

 • Опционално достапни во бела и црна боја и во бојата на каросеријата за Cooper и Cooper S

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Опционално достапни во сребрена, црна и бела боја за One, Cooper, Cooper S и Cooper SE

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Спортски седишта со MINI Yours Leather Lounge комбинација на Nappa кожа во карбонска црна боја стандардно за сите модели

 • Достапни се дополнителни кожени опции на внатрешен трим.

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Достапно како стандард во MINI Yours стил на ентериер во засенчена сива боја

 • Опционално достапни кај MINI Yours стил во црна боја во нијанса Piano Black со осветлување за сите модели

 • Опционално достапни кај MINI внатрешни површини во црна боја со нијанса Piano Black за One и Cooper

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED фарови

 • LED задни светла со дезен на британското знаме

 • Radio MINI Visual Boost со 8.8" екран на допир

 • Волан со Nappa кожа со MINI Yours ознака на вертикалната пречка (6 часот)

 • Прилагодување на висина на совозачко седиште

 • Амбиентално осветлување

 • Пакет за светла

 • MINI режими за возење (Sport, Mid и Green) за сите модели

 • MINI Yours ознаки

 • Горна облога во нијанса Anthracite

 • MINI Yours патосници

*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации ве молиме да го посетите конфигураторот, да го погледнете ценовникот за соодветниот модел или да поразговарате со вашиот избран продавач на MINI.

MINI Cooper S All4 Countryman – ЕНТЕРИЕР – All4 опременост MINI Cooper S All4 Countryman – ЕНТЕРИЕР – All4 опременост
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) 7,2 l/100 km disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано) 165 g/km

ALL4 опременост

Максимална сестраност, практичност и агилност
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • Cooper SE
 • John Cooper Works
MINI Countryman - поглед од напред - ALL4 опременост
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • 19" Turnstile Spoke алуминиумски фелни како стандард

 • 18" MINI алуминиумски фелни се опционално достапни

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Достапни во црна боја како стандард

 • Опционално достапни во сребрена и бела боја, и во бојата на каросеријата

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Опционално достапни во црна, бела и сребрена боја

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Спортски седишта со кожен внатрешен трим во Chester/Malt кафеава нијанса како стандард

 • Опционално се достапни други внатрешни тримови со кожа, еко-кожа и текстил

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Стандардни внатрешни површини во црна Piano Black нијанса за сите модели

 • Опционално достапни за MINI Yours нијанса Piano Black со осветлување и MINI Yours стил на ентериер во засенчена сива боја

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED фарови

 • LED задни светла со дезен на британското знаме

 • 8.8" екран на допир во боја

 • Волан со Nappa кожа со MINI Yours ознака на вертикалната пречка (6 часот)

 • Прилагодување на висина на совозачко седиште

 • Амбиентално осветлување

 • Пакет за светла

 • Горна облога во нијанса Anthracite

 • Прилагодлива суспензија

 • акценти на екстериер во нијанса Piano Black

 • MINI ALL 4 пакет за екстериер

 • Држачи на кров

 • Патосници

 • Excitement пакет

*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации ве молиме да го посетите конфигураторот, да го погледнете ценовникот за соодветниот модел или да поразговарате со вашиот избран продавач на MINI.

MINI Countryman – ЕНТЕРИЕР – John Cooper Works MINI Countryman – ЕНТЕРИЕР – John Cooper Works
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) 7,2 l/100 km disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано) 165 g/km
MINI John Cooper Works - ознака

JOHN COOPER WORKS опременост

Инспириран од тркачките возила, подготвен за патување и со самоуверен спортски стил
 • Достапно за:
 • One First
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • Cooper SE
 • John Cooper Works
MINI Countryman - поглед од напред - John Cooper Works опременост
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Ексклузивни 19" JCW Circuit Spoke 2-Tone стандардни за John Cooper Works и опционално достапни за One, Cooper, Cooper S и Cooper SE

 • 18" MINI John Cooper Works Grip Spoke сребрени стандардни за One, Cooper, Cooper S и Cooper SE

 • 18" MINI John Cooper Works Grip Spoke црни опционално достапни за John Cooper Works

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • John Cooper Works кров и ретровизори во црвена нијанса Chili Red доаѓаат како стандард за моделите на John Cooper Works

 • Црн кров и ретровизори се достапни како стандард за Cooper, Cooper S и Cooper Se и како опција кај John Cooper Works

 • Сребрен кров и ретровизори се опционално достапни за Cooper, Cooper S и Cooper SE

 • Кров и ретровизори во боја на каросеријата се опционално достапни за One, Cooper, Cooper S, Cooper SE и John Cooper Works

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Опционално се достапни во црна боја за Cooper, Cooper S и Cooper SE

 • Опционално се достапни во бела и сребрена боја за Cooper, Cooper S и Cooper SE

 • Спортски пруги во црвена и црна боја ексклузивно достапни за JCW

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • John Cooper Works седишта со комбинација Dinamica/кожа во карбонска црна боја како стандард за сите модели

 • John Cooper Works седишта со комбинација Dinamica/текстил во карбонска црна боја опционално достапна за сите модели

 • Достапни се спортски седишта со седум опции за внатрешен трим

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Стандардно во црна нијанса Piano Black

 • Опционално достапно во MINI Yours во црна нијанса Piano Black со осветлување, MINI Yours стил на ентериер во засенчена сива боја, MINI Yours стил на ентериер JCW црна нијанса Piano Black за One, Cooper, Cooper S, Cooper SE и John Cooper Works

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED фарови

 • LED задни светла со дезен на британското знаме

 • 8.8" екран на допир во боја

 • Волан со Nappa кожа со John Cooper Works ознака на вертикална пречка (6 часот)

 • Прилагодување на висина на совозачко седиште

 • Амбиентално осветлување

 • Пакет за светла

 • John Cooper Works ознака

 • John Cooper Works аеродинамичен кит (вклуч. MINI JCW заден спојлер и ленти на врати)

 • Горна облога во нијанса Anthracite

 • Прилагодлива суспензија

 • JCW спојлер

 • Акценти на екстериер во црна нијанса Piano Black

 • Педали од нерѓосувачки челик

** Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации ве молиме да го посетите конфигураторот, да го погледнете ценовникот за соодветниот модел или да поразговарате со вашиот избран продавач на MINI.

>
Сива разделна линија Сива разделна линија

ДОПОЛНИТЕЛНА ИНВЕНТИВНОСТ, ФУНКЦИЈА И ЗАБАВА ЗА ВАШИОТ MINI.

СЕДУМ ПАКЕТИ

Кроењето по мерка на MINI со цел тој да го отсликува вашиот стил на возење никогаш не било полесно. Нашиот опсег на специјално подготвени комбинации на опрема ги унапредуваат спецификациите на вашиот MINI со одлични карактеристики кои се понудени по намалени цени во споредба со нивно поединечно купување.

MINI Countryman – контролна табла – пакети Comfort и Tech

Пакет COMFORT.

Дизајниран да го направи поудобно и полесно вашето секојдневно искуство во возењето.

Пакет COMFORT.

Уживајте во ваша сопствена MINI зона на комфор секаде каде одите со сите омилени MINI опции во еден компактен пакет.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Пакет за надворешни ретровизори
 • Автоматски клима уред
 • Автоматско затемнување на внатрешен ретровизор
 • Преден средишен потпирач
 • Пакет за прегради за складирање

Пакет COMFORT PLUS.

Сите карактеристики на MINI COMFORT плус други паметни решенија што ќе ги направат уште попријатни вашите патувања.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Пакет за надворешни ретровизори
 • Автоматски клима уред
 • Автоматско затемнување на внатрешен ретровизор
 • Преден средишен потпирач
 • Комфорен пристап
 • Пакет за прегради за складирање
 • Греење на возачко и совозачно седиште
 • Загревање на волан
 • Динамичен темпомат
* Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации ве молиме да го посетите конфигураторот, да го погледнете ценовникот за соодветниот модел или да поразговарате со вашиот избран продавач на MINI.

НАВИГАЦИЈА, ПОВРЗЛИВОСТ И ИНФОТЕЈНМЕНТ

Пристапете кон свет на поврзаност и погодност - сѐ на дофат на вашата рака. Дознајте повеќе за MINI Connected овде.

ПОВРЗАНИ УРЕДИ ЗА МУЛТИМЕДИЈА

Уживајте во вашите омилени услуги за забава и добивајте пораки преку вашиот 8.8" екран на допир.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Поврзани услуги за возење
 • Телекомуникациски услуги и интелигентни повици во итни случаи
 • Далечински услуги
 • MINI Connected
 • Приказ со мултифункционални инструменти

ПОВРЗАНА НАВИГАЦИЈА

Уживајте во непречена навигација, подобрени услуги на MINI Connected и безбедното ракување со вашиот уред додека сте во движење.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Поврзани услуги за возење
 • Телекомуникациски услуги и интелигентни повици во итни случаи Далечински услуги
 • MINI Connected
 • Приказ со мултифункционални инструменти
 • Природно разбирање на јазик
 • MINI навигациски систем
 • Информации за сообраќај во реално време (RTTI)
 • Apple CarPlay подготовка

ПОВРЗАНА НАВИГАЦИЈА ПЛУС

Уживајте со најдобрите опции за инфотејнмент, навигација и поврзливост во кола на секое ваше патување.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Поврзани услуги за возење
 • Телекомуникациски услуги и интелигентни повици во итни случаи
 • Далечински услуги
 • MINI Connected
 • Приказ со мултифункционални инструменти
 • Природно разбирање на јазик
 • MINI навигациски систем
 • Информации за сообраќај во реално време (RTTI)
 • Apple CarPlay подготовка
 • Head Up транспарентен приказ
 • Услуги на консиерж
 • MINI Connected XL
 • Појачана Bluetooth телефонија со безжично полнење
* Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации ве молиме да го посетите конфигураторот, да го погледнете ценовникот за соодветниот модел или да поразговарате со вашиот избран продавач на MINI.

ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ

Го олеснува возењето и ја зголемува безбедноста на патот за вас и останатите околу вас.

ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ

Помош базирана врз камера која препознава препреки и ги пријавува ограничувањата во брзина и зоните со забрането претекнување.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Задна камера
 • Динамичен темпомат со функција на сопирање
 • Помошник при возење со предупредување за отстапување од лента

ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ ПЛУС

Помош базирана врз камера која препознава препреки и ги пријавува ограничувањата во брзина и зоните со забрането претекнување.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Задна камера
 • Контрола на оддалеченост при паркирање за предна и задна страна
 • Динамичен темпомат со функција на сопирање
 • Помошник при возење со предупредување за отстапување од лента
 • Помошник за паркирање
 • Активен темпомат со Stop & Go функција
* Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации ве молиме да го посетите конфигураторот, да го погледнете ценовникот за соодветниот модел или да поразговарате со вашиот избран продавач на MINI.
>
Сива разделна линија Сива разделна линија

ПОЕДИНЕЧНИ ОПЦИИ

>
Сива разделна линија Сива разделна линија

MINI SERVICE INCLUSIVE.

БЕЗ РИЗИК. ПОВЕЌЕ ЗАБАВА.

Сè покриено во едно. Со оваа усго добивате атрактивниoт пакет за вклучен сервис Service Inclusive, плаќате само еднаш и сите сервисни активности и одржување на вашиот автомобил се покриени согласно опциите кои што ќе ги изберете.

MINI Service Inclusive.

MINI Countryman SE – Service Inclusive
>
Сива разделна линија Сива разделна линија

MINI ОРГИНАЛНИ ДОДАТОЦИ.

Пронајдете ги вашите додатоци.
>
Сива разделна линија Сива разделна линија

ПРЕЗЕМИ ГИ СЛЕДНИТЕ ЧЕКОРИ.

MINI Countryman side view
Countryman