Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Your MINI - exterior Your MINI - interior

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

MINI ДИСТРИБУТЕР

3-DOOR HATCH
3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Convertible
Clubman
Countryman
Countryman

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI Clubman | Господин на патиштата MINI Clubman | Господин на патиштата

MINI CLUBMAN.

ОТВОРЕТЕ ГИ СИТЕ ВРАТИ.

Дозволете ни да ве запознаеме со најсофистицираниот, сестраниот и пространиот MINI што некогаш бил направен. Штом ќе седнете зад воланот, новиот MINI Clubman ги отвора сите врати кон возбудливи нови хоризонти. Со пет седишта и шест врати, MINI Clubman ви овозможува да понесете многу багаж на своето патување. Извонредниот багажен простор со капацитет од 1.250 литри ви дава уште повеќе простор за сите ваши планови. Додека пак врвниот ALL4 погон на сите тркала ви ја дава потребната контрола за сите видови патишта - правејќи го совршен автомобил за сите ситуации и за сите годишни времиња.
Клучни детали

СЕСТРАНА УМЕТНОСТ.

MINI Clubman MINI Clubman
Mini Clubman - внатрешност - кабина Mini Clubman - внатрешност - кабина

ВНАТРЕ ВО ПРИКАЗНАТА

Едноставно елегантен, MINI Clubman е совршена симбиоза на стил, функционалност и изум. Неговата внатрешност е великодушно пространа. Ја обедиува педантната изработка со врвни материјали и врната технологија внатре во кабината. Ќе чувствувате исклучителна удобност и прекрасно чувство на благосостојба.
MINI Clubman – црвена и црна боја – страничен приказ MINI Clubman – црвена и црна боја – страничен приказ

СТИЛСКИ ПОТПИС

Наметлива, а сепак естетска, надворешноста на MINI Clubman ја спојува особеноста со прецизноста. Чистите линии и сигурните контури создаваат суптилно експресивен дизајн и дишат со потценет авторитет. Елегантната силуета совршено се надополнува со спортскиот став и широкиот заден дел. Широките линии на предниот дел ги привлекуваат вашите погледи кон препознатливите поделени задни врати што отвораат бескрајни можности.
Mini Clubman - надворешност - приказ однапред Mini Clubman - надворешност - приказ однапред

МУЛТИДИМЕНЗИОНАЛЕН ИЗГЛЕД.

Секоја линија и секој лак на MINI Clubman се осмислени за да одушевуваат и маѓепсуваат. Неговата цврста позиција е видлива преку новата, привлечна предна решетка што му го дава на MINI Clubman неговиот единствен, заповеден изглед. Куќиштето на решетката е редизајнирано. Неговата поинтелигентна, поелегантна линија сега уште повеќе го зголемува своето харизматично присуство без разлика дали сте избрале хромирана или новата,опционална Piano Black боја. Ова е нагласено со новите LED светла - што се исто така елегантно вградени во елегантна Piano Black боја - и врвни LED светла за магла.
Поглед на кабината

ВЛЕЗЕТЕ ВНАТРЕ.

Поглед 360° Поглед 360°
Преглед

ДЕТАЛНИ КАРАКТЕРИСТИКИ.

ПЕРФОРМАНСИ И ДИЗАЈН
ПОМОШ
ИНФО ЗАБАВА
НИВОА НА ДОДАТОЦИ
MINI YOURS
ДОДАТОЦИ
Клучни вредности

БРЗИ ФАКТИ.

5 СЕДИШТА

360 - 1250 Л ПРОСТОР ЗА БАГАЖ

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1800 напред и назад. Сите вредности се во мм.

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1800 напред и назад. Сите вредности се во мм.

Модели
teaser_car

Веќе ги избравте саканите опции за својот MINI. Дали сакате да продолжите со својот дизајн или сакате да направите промени?

 

Достапни мотори и опции

Снага
102 PS (75 kW)
тип на гориво
Бензин
petrol equivalent
5,5 - 5,6 l/100 km
пренос
Рачен , Автоматски
погон
2-тркала

Основни карактеристики

MINI One Clubman – roof

Не се достапни ленти на хаубата за овој модел

MINI One Clubman – mirror cap

Бојата на покривот мора да биде иста како и бојата на каросеријата

Достапни во црна (стандардна) боја или во боја на каросерија (со дополнителен трошок)

 
MINI Cooper Clubman – страничен приказ

COOPER

Достапни мотори и опции

Снага
150 PS (110 kW) - 136 PS (100 kW)
тип на гориво
Дизел, Бензин
petrol equivalent
4,8 - 5,7 l/100 km
пренос
Рачен , Автоматски
погон
2-тркала

Основни карактеристики

MINI Cooper Clubman – roof

Достапни се ленти на хаубата во црна и бела боја

MINI Cooper Clubman – mirror cap

Достапни се 4 различни бои на покрив

MINI Cooper Clubman – bonnet stripes

Достапни се 4 различни бои на куќиштата на надворешните ретровизори

 
MINI Cooper S Clubman – страничен приказ

Cooper S All4

Достапни мотори и опции

Снага
192 PS (141 kW) - 190 PS (140 kW)
тип на гориво
Дизел, Бензин
petrol equivalent
5,2 - 6,2 l/100 km
пренос
Автоматски , Спортски автоматски
погон
4-тркала

Основни карактеристики

MINI Cooper S Clubman – roof

Достапни се ленти на хаубата во црна и бела боја

MINI Cooper S Clubman – mirror cap

Достапни се 4 различни бои на покрив

MINI Cooper S Clubman – bonnet stripes

Достапни се 4 различни бои на куќиштата на надворешните ретровизори

 
John Cooper Works logo
MINI JCW CLUBMAN

CLUBMAN

Достапни мотори и опции

Снага
306 PS (225 kW)
тип на гориво
Бензин
petrol equivalent
7,1 - 7,4 l/100 km
пренос
Спортски автоматски
погон
4-тркала

Основни карактеристики

MINI John Cooper Works 3-door hatch

Достапни се ленти на хаубата во црна и бела боја

MINI John Cooper Works 3-door hatch

Достапни се 3 бои на покрив

MINI John Cooper Works 3-door hatch

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI John Cooper Works 3-door hatch

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,JCW" амблем, пониски отвори за воздух

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

ONE

Одберете го типот на гориво:

Бензин

102 PS

75 kW

 • Рачен
 • Автоматски
Одберете

COOPER

Одберете го типот на гориво:

Бензин

136 PS

100 kW

 • Рачен
 • Автоматски
Одберете

Дизел

150 PS

110 kW

 • Рачен
 • Автоматски
Одберете

Cooper S All4

Одберете го типот на гориво:

Бензин

192 PS

141 kW

 • Автоматски
 • Спортски автоматски
Одберете

Дизел

190 PS

140 kW

 • Автоматски
 • Спортски автоматски
Одберете

CLUBMAN

Одберете го типот на гориво:

Бензин

306 PS

225 kW

 • Спортски автоматски
Одберете

ONE

Одберете пренос:

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

COOPER

Одберете пренос:

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

Cooper S All4

Одберете пренос:

Автоматски

Одберете

Спортски автоматски

Одберете

Автоматски

Одберете

Спортски автоматски

Одберете

CLUBMAN

Одберете пренос:

Спортски автоматски

Одберете

ONE

Одберете погон:

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

COOPER

Одберете погон:

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

Cooper S All4

Одберете погон:

4-тркала

Одберете

4-тркала

Одберете

4-тркала

Одберете

4-тркала

Одберете

CLUBMAN

Одберете погон:

4-тркала

Одберете

Ваш избор

MINI One Clubman – страничен приказ

ONE

75 kW (102 PS)
Бензин
Рачен
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,5 - 5,6 l/100 km (комбинирано)
125 - 128 g/km CO2 (комбинирано)
5,5 - 5,6 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI One Clubman – страничен приказ

ONE

75 kW (102 PS)
Бензин
Автоматски
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,5 l/100 km (комбинирано)
124 - 125 g/km CO2 (комбинирано)
5,5 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper Clubman – страничен приказ

Cooper

100 kW (136 PS)
Бензин
Рачен
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,6 - 5,7 l/100 km (комбинирано)
127 - 129 g/km CO2 (комбинирано)
5,6 - 5,7 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper Clubman – страничен приказ

Cooper

100 kW (136 PS)
Бензин
Автоматски
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,3 - 5,4 l/100 km (комбинирано)
120 - 122 g/km CO2 (комбинирано)
5,3 - 5,4 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper Clubman – страничен приказ

Cooper D

110 kW (150 PS)
Дизел
Рачен
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,3 - 4,4 l/100 km (комбинирано)
113 - 114 g/km CO2 (комбинирано)
4,9 - 5 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper Clubman – страничен приказ

Cooper D

110 kW (150 PS)
Дизел
Автоматски
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,2 - 4,3 l/100 km (комбинирано)
111 - 113 g/km CO2 (комбинирано)
4,8 - 4,9 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper S Clubman – страничен приказ

Cooper S All4

141 kW (192 PS)
Бензин
Автоматски
4-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,1 - 6,2 l/100 km (комбинирано)
139 - 141 g/km CO2 (комбинирано)
6,1 - 6,2 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper S Clubman – страничен приказ

Cooper S All4

141 kW (192 PS)
Бензин
Спортски автоматски
4-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,1 - 6,2 l/100 km (комбинирано)
139 - 141 g/km CO2 (комбинирано)
6,1 - 6,2 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper S Clubman – страничен приказ

Cooper SD All4

140 kW (190 PS)
Дизел
Автоматски
4-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,6 - 4,7 l/100 km (комбинирано)
121 - 122 g/km CO2 (комбинирано)
5,2 - 5,4 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

Ваш избор

MINI Cooper S Clubman – страничен приказ

Cooper SD All4

140 kW (190 PS)
Дизел
Спортски автоматски
4-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,6 - 4,7 l/100 km (комбинирано)
121 - 122 g/km CO2 (комбинирано)
5,2 - 5,4 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.
John Cooper Works logo

Ваш избор

MINI JCW CLUBMAN

John Cooper Works Clubman

225 kW (306 PS)
Бензин
Спортски автоматски
4-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
7,1 - 7,4 l/100 km (комбинирано)
161 - 169 g/km CO2 (комбинирано)
7,1 - 7,4 l/100 km Petrol Equivalent
Советувајте се со конфигураторот за да се осигурате дека возилото што е прикажано може да се изгради во комбинацијата на опции што сте ги избрале.

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
g/km l/100 km disclaimer Petrol Equivalent - l/100 km
ONE disclaimer
125 - 128
5.5 - 5.6
5.5 - 5.6
Cooper disclaimer
127 - 129
5.6 - 5.7
5.6 - 5.7
Cooper D disclaimer
113 - 114
4.3 - 4.4
4.9 - 5

Select your MINI

Бензин

102 PS (75 kW) / 3 Cylinders

ONE

Рачен

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,5 - 5,6 l/100 km (комбинирано)
125 - 128 g/km CO2 (комбинирано)
5,5 - 5,6 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

ONE

Автоматски

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,5 l/100 km (комбинирано)
124 - 125 g/km CO2 (комбинирано)
5,5 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

Бензин

136 PS (100 kW) / 3 Cylinders

Cooper

Рачен

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,6 - 5,7 l/100 km (комбинирано)
127 - 129 g/km CO2 (комбинирано)
5,6 - 5,7 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

Cooper

Автоматски

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
5,3 - 5,4 l/100 km (комбинирано)
120 - 122 g/km CO2 (комбинирано)
5,3 - 5,4 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

Дизел

150 PS (110 kW) / 4 Cylinders

Cooper D

Рачен

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,3 - 4,4 l/100 km (комбинирано)
113 - 114 g/km CO2 (комбинирано)
4,9 - 5 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

Cooper D

Автоматски

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,2 - 4,3 l/100 km (комбинирано)
111 - 113 g/km CO2 (комбинирано)
4,8 - 4,9 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

Бензин

192 PS (141 kW) / 4 Cylinders

Cooper S All4

Автоматски

4-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,1 - 6,2 l/100 km (комбинирано)
139 - 141 g/km CO2 (комбинирано)
6,1 - 6,2 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

Cooper S All4

Спортски автоматски

4-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,1 - 6,2 l/100 km (комбинирано)
139 - 141 g/km CO2 (комбинирано)
6,1 - 6,2 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

Дизел

190 PS (140 kW) / 4 Cylinders

Cooper SD All4

Автоматски

4-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,6 - 4,7 l/100 km (комбинирано)
121 - 122 g/km CO2 (комбинирано)
5,2 - 5,4 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

Cooper SD All4

Спортски автоматски

4-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
4,6 - 4,7 l/100 km (комбинирано)
121 - 122 g/km CO2 (комбинирано)
5,2 - 5,4 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

Бензин

306 PS (225 kW) / 4 Cylinders

John Cooper Works Clubman

Спортски автоматски

4-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
7,1 - 7,4 l/100 km (комбинирано)
161 - 169 g/km CO2 (комбинирано)
7,1 - 7,4 l/100 km Petrol Equivalent
Одберете

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
g/km l/100 km disclaimer Petrol Equivalent - l/100 km
ONE disclaimer
125 - 128
5.5 - 5.6
5.5 - 5.6
Cooper disclaimer
127 - 129
5.6 - 5.7
5.6 - 5.7
Cooper D disclaimer
113 - 114
4.3 - 4.4
4.9 - 5
Тест возење
MINI Clubman MINI Clubman

ДОЈДЕТЕ УШТЕ ДЕНЕС НА ТЕСТ ВОЗЕЊЕ.

Локација на дистрибутерот

ПРОНАЈДЕТЕ ГО ВАШИОТ ДИСТРИБУТЕР.

MINI Clubman MINI Clubman
3-DOOR HATCH
3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Convertible
Clubman
Countryman
Countryman

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
g/km l/100 km disclaimer Petrol Equivalent - l/100 km
ONE disclaimer
125 - 128
5.5 - 5.6
5.5 - 5.6
Cooper disclaimer
127 - 129
5.6 - 5.7
5.6 - 5.7
Cooper D disclaimer
113 - 114
4.3 - 4.4
4.9 - 5