Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Your MINI - exterior Your MINI - interior

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Clubman
MINI Countryman side view
Countryman
MINI Countryman SE side view
COUNTRYMAN SE

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI Convertible – on the open road MINI Convertible – on the open road

ЧИСТА НЕФИЛТРИРАНА ВОЗБУДА.

MINI CONVERTIBLE

Смел, слободоумен и дружељубив, MINI Convertible е полн со импулси и енергија. Самата суштина на спуштен покрив, возбуда на возење во лето - тоа ги стимулира вашите сетила и ви дозволува да ги зграбите и споделите оние суптилни моменти на чиста радост на отворен пат. Тоа е постојана забава зад управувачот. Ќе ве направи да се чувствувате поживи и ќе ви овозможи една нота на префинетост под сончевите зраци. Со неограничен простор над главата, секогаш има нешто повеќе во што да се ужива.

ЖИВЕЈТЕ БЕЗ ФИЛТРИ

Отворете се за нови искуства и стимулирајте и вашите сетила. Новиот MINI Convertible. Живот без филтер.
Клучни детали

СЛОБОДОУМЕН.

MINI CONVERTIBLE MINI CONVERTIBLE
MINI CONVERTIBLE 3-во-1 ПОКРИВ MINI CONVERTIBLE 3-во-1 ПОКРИВ

РАЗМИСЛУВАЊЕ СО СПУШТЕН ПОКРИВ.

MINI Convertible нуди едно автентично уживање на отворено. Како прво, електрично управуваниот мек покрив е различен од другите. Неговиот тивок, интелигентен механизам со Z превиткување работи во 3 фази: горе, долу или сончев покрив, за да може да влегува ветре. Тој целосно се отвора или затвора за само 18 секунди - дури и при брзина од 30 км/час. Исто така, можете да добиете и „MINI Yours“ мек покрив проткаен со уникатен дизајн на британско знаме.

MINI MATRIX LED ПРЕДНИ СВЕТЛА MINI MATRIX LED ПРЕДНИ СВЕТЛА

ГО ИЗДИГНУВА СВЕТЛОТО НАД УЛОГАТА ЗА ОСВЕТЛУВАЊЕ.

Иновативните MINI matrix LED предни светла обезбедуваат најдобри можни нивоа на осветлување за подобра видливост и безбедност. Кога се вклучени долгите светла, осветлувањето е крајно ефикасно. Системот на предна камера интегриран во ретровизорот ги открива возилата што доаѓаат и автоматски вклучува (или исклучува) еден или повеќе од четирите сегменти на предните светла. Ова ја намалува потребата за обрнување внимание на другите учесници во сообраќајот додека оптимално се осветлуваат сите други површини.

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Вашиот MINI

НАПРАВЕТЕ ГО СВОЈ.

Повлечете за да смените боја
Поглед на кабината

ВЛЕЗЕТЕ ВНАТРЕ.

ПРЕГЛЕД ОД 360° ПРЕГЛЕД ОД 360°
Преглед

ДЕТАЛНИ КАРАКТЕРИСТИКИ.

ПЕРФОРМАНСИ И ДИЗАЈН
ПОМОШ
ИНФОЗАБАВА
БЕЗБЕДНОСТ
НИВОА НА ДОДАТОЦИ
MINI YOURS
ACCESSORIES
Клучни вредности

БРЗИ ФАКТИ.

4 СЕДИШТА
160-215 Л ПРОСТОР ЗА БАГАЖ

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1,485 напред и назад. Сите вредности се во мм. Вредностите за Cooper S се во загради.

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1,485 напред и назад. Сите вредности се во мм. Вредностите за Cooper S се во загради.

Модели
 

Достапни мотори и опции

МОЌНОСТ
136 к.с. (100 kW)
тип на гориво
Бензин
пренос
Рачен , Автоматски
погон
2-тркала

Основни карактеристики

MINI COOPER CONVERTIBLE

Лентите за хаубата се  достапни во 3 различни бои

MINI COOPER CONVERTIBLE

Достапни се 3 различни бои за капаците на ретровизорите

 

Достапни мотори и опции

МОЌНОСТ
178 к.с. (131 kW)
тип на гориво
Бензин
пренос
Рачен , Автоматски , Спортски автоматски
погон
2-тркала

Основни карактеристики

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Лентите за хаубата се  достапни во 3 различни бои

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Достапни се 3 различни бои за капаците на ретровизорите

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,S" амблем, пониски отвори за воздух

 

Достапни мотори и опции

МОЌНОСТ
231 к.с. (170 kW)
тип на гориво
Бензин
пренос
Рачен , Спортски автоматски
погон
2-тркала

Основни карактеристики

MINI JCW CONVERTIBLE

Достапни се ленти за хауба во Црна и Бела боја

MINI JCW CONVERTIBLE

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI JCW CONVERTIBLE

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,JCW" амблем, пониски отвори за воздух

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.

COOPER

Одберете го типот на гориво:

Бензин

136 к.с.

100 kW

  • Рачен
  • Автоматски
Одберете

Cooper S

Одберете го типот на гориво:

Бензин

178 к.с.

131 kW

  • Рачен
  • Автоматски
  • Спортски автоматски
Одберете

JOHN COOPER WORKS

Одберете го типот на гориво:

Бензин

231 к.с.

170 kW

  • Рачен
  • Спортски автоматски
Одберете

COOPER

Одберете пренос:

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

Cooper S

Одберете пренос:

Рачен

Одберете

Автоматски

Одберете

Спортски автоматски

Одберете

JOHN COOPER WORKS

Одберете пренос:

Рачен

Одберете

Спортски автоматски

Одберете

COOPER

Одберете погон:

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

Cooper S

Одберете погон:

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

JOHN COOPER WORKS

Одберете погон:

2-тркала

Одберете

2-тркала

Одберете

Ваш избор

MINI COOPER CONVERTIBLE

Cooper

100 kW (136 к.с.)
Бензин
Рачен
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6 l/100 km (комбинирано)
136 g/km CO2 (комбинирано)

Ваш избор

MINI COOPER CONVERTIBLE

Cooper

100 kW (136 к.с.)
Бензин
Автоматски
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6 l/100 km (комбинирано)
136 g/km CO2 (комбинирано)

Ваш избор

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Cooper S

131 kW (178 к.с.)
Бензин
Рачен
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,6 l/100 km (комбинирано)
150 g/km CO2 (комбинирано)

Ваш избор

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Cooper S

131 kW (178 к.с.)
Бензин
Автоматски
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,6 l/100 km (комбинирано)
150 g/km CO2 (комбинирано)

Ваш избор

MINI COOPER S CONVERTIBLE

Cooper S

131 kW (178 к.с.)
Бензин
Спортски автоматски
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,6 l/100 km (комбинирано)
150 g/km CO2 (комбинирано)
MINI John Cooper Works – logo

Ваш избор

MINI JCW CONVERTIBLE

John Cooper Works Convertible

170 kW (231 к.с.)
Бензин
Рачен
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
7 l/100 km (комбинирано)
159 g/km CO2 (комбинирано)
MINI John Cooper Works – logo

Ваш избор

MINI JCW CONVERTIBLE

John Cooper Works Convertible

170 kW (231 к.с.)
Бензин
Спортски автоматски
2-тркала
Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
7 l/100 km (комбинирано)
159 g/km CO2 (комбинирано)

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
g/km l/100 km disclaimer
Cooper disclaimer
136
6
Cooper S disclaimer
150
6.6
John Cooper Works Convertible disclaimer
159
7

Select your MINI

Бензин

136 к.с. (100 kW) / 3 Cylinders

Cooper

Рачен

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6 l/100 km (комбинирано)
136 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Cooper

Автоматски, Steptronic transmission with double clutch

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6 l/100 km (комбинирано)
136 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Бензин

178 к.с. (131 kW) / 4 Cylinders

Cooper S

Рачен

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,6 l/100 km (комбинирано)
150 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Cooper S

Автоматски, Steptronic transmission with double clutch

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,6 l/100 km (комбинирано)
150 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Cooper S

Спортски автоматски, Sports automatic transmission with double clutch

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
6,6 l/100 km (комбинирано)
150 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

Бензин

231 к.с. (170 kW) / 4 Cylinders

John Cooper Works Convertible

Рачен

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
7 l/100 km (комбинирано)
159 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

John Cooper Works Convertible

Спортски автоматски, Sports automatic transmission steptronic

2-тркала

Fuel Consumption & Emissions (NEDC disclaimer)
7 l/100 km (комбинирано)
159 g/km CO2 (комбинирано)
Одберете

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
g/km l/100 km disclaimer
Cooper disclaimer
136
6
Cooper S disclaimer
150
6.6
John Cooper Works Convertible disclaimer
159
7
Тест возење
MINI CONVERTIBLE. MINI CONVERTIBLE.

ДОЈДЕТЕ УШТЕ ДЕНЕС НА ТЕСТ ВОЗЕЊЕ

Локација на дистрибутерот

ПРОНАЈДЕТЕ ГО ВАШИОТ ДИСТРИБУТЕР.

DEALER PIN DEALER PIN
3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Clubman
MINI Countryman side view
Countryman
MINI Countryman SE side view
COUNTRYMAN SE

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
g/km l/100 km disclaimer
Cooper disclaimer
136
6
Cooper S disclaimer
150
6.6
John Cooper Works Convertible disclaimer
159
7