MINI Convertible side view
Convertible
Истражи Истражи
Модели и опции Модели и опции
Сива линија Сива линија

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШЕТО НИВО НА ПЕРФОРМАНСИ.

ЧЕТИРИ МОДЕЛИ.

MINI Кабриолет нуди низа можности што одговараат на вашиот стил на возење. Изберете го моделот за да ги разгледате неговите перформанси, технологијата и другите клучни карактеристики. А потоа ви овозможуваме споредба на моделите еден покрај друг за да го најдете моделот на MINI што најмногу ви одговара.

MINI Cooper S Кабриолет - поглед однапред - споредба на модели
Име на моделот
Цена
Емисија и потрошувачка
Вид на гориво
Перформанс
Забрзување 0-100 km/h
Максимална брзина

*Димензиите (мм) може да се разликуваат во зависност од моделот и дополнителната опрема.

Име на моделот
Емисија и потрошувачка
Запремнина на моторот
Максимален обртен момент
Цилиндар/вентили по цилиндар
ЕУ тежина без товар
Сива линија Сива линија

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ СТИЛ.

ЧЕТИРИ НИВОА НА ОПРЕМА.

Не само што нудиме повеќе стандардна опрема од кога било, туку ги изменивме и прочистивме нивоата на опрема. Тоа навистина го заживува MINI кабриолет однатре и однадвор, на многу различни начини.

MINI Кабриолет – навлаки - опрема
MINI Cooper S Кабриолет - навалки- стандардна опрема MINI Cooper S Кабриолет - навалки- стандардна опрема
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)

ESSENTIAL ОПРЕМА.

Стандардна опрема *

Подигнување на стандардите однадвор и однатре.
 • Достапно за:
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • John Cooper Works
MINI Cooper S Кабриолет - однапред- Essential опрема
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • 15" алуминиумски бандажи за Cooper

 • 16" алуминиумски бандажи за Cooper S

 • 17" алуминиумски бандажи за John Cooper Works

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Достано во боја на каросерија за сите модели, а опционално и во бела боја за Cooper, Cooper S & John Cooper Works

 • Опционално и во црвена боја за John Cooper Works

 • Капаци за ретровизори во Piano Black достапни како дополнителна опрема

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Не е достапно за ова ниво на опрема

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Стандардни седишта со платно Firework во Carbon Black боја за One & Cooper

 • Спортски седишта со платно Double Stripe во Carbon Black боја за Cooper S

 • JCW спортски седишта со поддршка за лумбалниот дел и Dinamica/платнени седишта во Carbon Black боја за John Cooper Works

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Hazy Grey за One & Cooper

 • Piano Black за Cooper S & John Cooper Works

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со екран на допир од 8.8 инча

 • Мултифункционален спортски кожен управувач

 • Прилагодување на висината на совозачкото седиште

Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, ве молиме разгледајте го конфигураторот, погледнете ги соодветните ценовници за моделите или разговарајте со избраниот дистрибутер на MINI.

MINI Cooper S Кабриолет – навлаки – classic опрема MINI Cooper S Кабриолет – навлаки – classic опрема
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)

CLASSIC ОПРЕМА.

Безвремени дизајн карактеристики, кул техника и практични акценти.
 • Достапно за:
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • John Cooper Works
MINI Cooper S Кабриолет - поглед однапред - Classic опрема
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Оригинални 15''-18'' MINI леснометални бандажи достапни за сите модели

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Црни куќишта на ретровизори како стандардна опрема за Cooper & Cooper S

 • Опционални куќишта на ретровизори во сива и бела боја достапни за Cooper & Cooper S

 • Куќишта на ретровизори во боја на каросерија достапни како стандардна опрема за One и опционално за Cooper & Cooper S

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Опционално достапни во рна и бела боја за Cooper & Cooper S

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Спортски седишта во Leatherette/платнена комбинација во Black Pearl Carbon Black боја стандардна за сите модели

 • Достапни се дополнилни опции на навлаки

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Стандардно достапни во Piano Black боја за сите модели

 • Опционално достапни во Silver Chequered дизајн

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со екран на допир од 8.8 инча

 • Мултифункционален спортски кожен управувач

 • Прилагодување на висината на совозачкото седиште

 • Амбиентално осветлување

 • Пакет на остветлување

 • MINI режими на возење (Sport, Mid & Green) за One, Cooper и Cooper S

Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, ве молиме разгледајте го конфигураторот, погледнете ги соодветните ценовници за моделите или разговарајте со избраниот дистрибутер на MINI.

MINI Cooper Кабриолет – навлака – mini yours опрема MINI Cooper Кабриолет – навлака – mini yours опрема
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)
MINI Yours - Ознака

MINI YOURS ОПРЕМА.

Премиум детали на дизајн и стил.
 • Достапно за:
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • John Cooper Works
MINI Cooper S Кабриолет - поглед однапред - MINI Yours опрема
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Ексклузивни 18“ MINI Yours British Spoke двотонски бандажи како стандардна опрема за сите модели

 • Други опционални 17“-18“ леснометални бандажи достапни за сите модели

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Куќиште на ретровизори достапно во боја на каросерија за One, во сребрена боја како стандардна опрема за Cooper & Cooper S

 • Куќишта на ретровизори достапни во црна, бела или боја на каросерија опционално за Cooper & Cooper S

 • Мек покрив во Union Jack Design, достапен како дополнителна опрема во црна боја

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Опционално достапни во црна, бела и сребрена боја за Cooper & Cooper S

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Спортски седишта со MINI Yours Leather Lounge во Carbon Black боја како стандардна опрема за сите модели

 • Достапни се дополнилни опции на навлаки

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Ексклузивна MINI Yours алуминиумска површина стандардна за сите модели

 • Опционално достапно во Piano Black боја за One & Cooper и Silver Chequered дизајн за сите модели

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со екран на допир од 8.8 инча

 • Повеќенаменски Nappa кожен управувач со MINI Yours ознака

 • Прилагодување на висината на сопатничкото седиште

 • Амбиентално осветлување

 • Пакет на остветлување

 • MINI режими на возење (Sport, Mid & Green) за сите модели

 • MINI Yours ознаки

 • MINI Yours патосници

Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, ве молиме разгледајте го конфигураторот, погледнете ги соодветните ценовници за моделите или разговарајте со избраниот дистрибутер на MINI.

MINI Cooper S Кабриолет – внатрешност – John Cooper Works MINI Cooper S Кабриолет – внатрешност – John Cooper Works
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)
MINI John Cooper Works - ознака

JOHN COOPER WORKS ОПРЕМА.

Самоуверен спортски дизајн инспириран од трките и подготвен за патот.
 • Достапно за:
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • John Cooper Works
MINI John Cooper Works Кабриолет - однапред - John Cooper Works опрема
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Оригинални 17'' - 18'' John Cooper Works леснометални бандажи достапни за сите модели

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Куќишта на ретровизори во црвена боја како стандардна опрема за John Cooper Works

 • Куќишта на ретровизори во боја на каросерија достапни како стандардна опрема за One

 • Куќишта на ретровизори во бела и боја на каросерија достапни опционално за Cooper, Cooper S & John Cooper Works

 • Куќишта на ретровизори во црна боја достапни опционално за John Cooper Works и како стандардна опрема за Cooper & Cooper S

 • Куќишта на ретровизори во сребрена боја достапни опционално за Cooper & Cooper S

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • JCW линии достапни опционално за John Cooper Works

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • John Cooper Works седишта со Dinamica/кожна комбинација во Carbon Black боја стандардна за сите модели

 • John Cooper Works седишта со Dinamica/платнена комбинација во Carbon Black боја опционално за сите модели

 • Спортски седишта со различни навлаки достапни за сите модели

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Стандардно во Piano Black боја за сите модели

 • Опционално достапни во Silver Chequered дизајн

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • LED светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со екран на допир од 8.8 инча

 • Управувач од Nappa кожа со John Cooper Works ознака

 • Прилагодување на висината на сопатничкото седиште

 • Амбиентално осветлување

 • Пакет на остветлување

 • John Cooper Works ознака

 • John Cooper Works аеродинамична опрема (вклу. JCW ленти на вратите)

 • Адаптивна амортизација

 • Надворешни акценти во Piano Black боја

 • Папучи од не'рѓосувачки челик

Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, ве молиме разгледајте го конфигураторот, погледнете ги соодветните ценовници за моделите или разговарајте со избраниот дистрибутер на MINI.

MINI Cooper S Кабриолет – навлаки – Sidewalk MINI Cooper S Кабриолет – навлаки – Sidewalk
Официјална потрошувачка на гориво комбинирано: (NEDC комбинирано) disclaimer Официјални емисии на CO2 комбинирано: (NEDC комбинирано)
MINI Кабриолет – Sidewalk – ознака

MINI SIDEWALK ИЗДАНИЕ.

Врвен дизајн и стилски детали.
 • Достапно за:
 • One
 • Cooper
 • Cooper S
 • John Cooper Works
MINI Кабриолет – Sidewalk – Engimatic black / Deep Laguna metallic
НАДВОРЕШНОСТ
ВНАТРЕШНОСТ
КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНОСТ

ИЗБОР НА БОИ
БАНДАЖИ
 • Ексклузивни 17" Scissor Spoke двотонски бандажи како стандардна опрема за сите модели

 • Други опционални 17" -18" леснометални бандажи достапни за сите модели

ПОКРИВ И КУЌИШТЕ НА РЕТРОВИЗОРИ
 • Куќишта на ретровизори во боја на каросерија достапни за Softtop Sidewalk како стандардна опрема за сите модели

 • Капаци за ретровизори во Piano Black достапни како дополнителна опрема

ЛИНИИ НА КАПАКОТ НА МОТОРОТ
 • Ексклузивни линии Sidewalk со рефлективен геометриски дизајн и сребрени ленти како стандардна опрема за сите модели

ВНАТРЕШНОСТ

НАВЛАКИ
 • Спортски седишта со MINI Yours Leather Lounge во Sidewalk антрацитна боја како стандардна опрема за сите модели

 • 2 дополнителни опции во MINI Yours Leather Lounge во Carbon Black боја и Leather Chester во Satellite Grey боја

ВНАТРЕШНИ ПОВРШИНИ
 • Ексклузивни Sidewalk внатрешни површини стандардни за сите модели

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Steptronic менувач со 7 брзини

 • MINI Cooper S 2.0-литарски бензински мотор со 4 цилиндри (192 hp)

 • LED светла

 • LED задни светла во Union Jack дизајн

 • Радио MINI Visual Boost со екран на допир од 8.8 инча

 • Управувач во Nappa кожа со Sidewalk ознака

 • Прилагодување на висината на сопатничкото седиште

 • Внатрешни површини Sidewalk вклучувјаќи специфични финиши на вратите во темно сина боја и амбиентално осветлување

 • Адаптивни LED предни светла

 • MINI режими на возење (Sport, Mid & Green) за One, Cooper & Cooper S

 • Странични ознаки на подот од вратата (Sidewalk дизајн)

 • Специфични патоцниси со контрастен раб во темно сина боја и шевови во Energetic Yellow боја

 • Ленти на влезни врати со легура (Sidewalk дизајн)

Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, ве молиме разгледајте го конфигураторот, погледнете ги соодветните ценовници за моделите или разговарајте со избраниот дистрибутер на MINI.

Сива линија Сива линија

УШТЕ ПОВЕЌЕ ТАЛЕНТИ,ФУНКЦИИ И ЗАБАВА ЗА ВАШИОТ MINI.

Пет пакети.

Прилагодувањето на вашиот MINI за да го одразува вашиот стил на возење никогаш не било полесно. Нашата палета на посебно подготвени комбинации на опрема ги зајакнува спецификациите на вашиот MINI со одлични карактеристики што се нудат по пониски цени отколку кога се купуваат посебно.

MINI Hatch со 3 врати – кокпит – comfort и tech пакети

ПАКЕТ COMFORT.

Дизајниран за да го направи секојдневното возење поудобно и поедноставно.

ПАКЕТ COMFORT.

Уживајте во својата сопствена MINI зона на удобност каде и да одите со сите MINI фаворити во еден пакет.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Пакет надворешни ретровизори
 • Автоматски клима уред
 • Ретровизор со автоматско затемнување
 • Преден средишен наслон за раце
 • Пакет за складирање
 • Дефлектор на ветер
 • AlwaysOpen Timer

Пакет COMFORT PLUS.

Сите карактеристики на MINI COMFORT, плус и други паметни решенија за да ви бидат патувањата попријатни.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Пакет надворешни ретровизори
 • Автоматски клима уред
 • Ретровизор со автоматско затемнување
 • Преден средишен наслон за раце
 • Comfort Access
 • Пакет за складирање
 • Дефлектор на ветер
 • Always Open Timer
 • Греење на седиштето на возачот и совозачот
 • Греење на управувач
 • Динамичен темпомат
Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, ве молиме разгледајте го конфигураторот, погледнете ги соодветните ценовници за моделите или разговарајте со избраниот дистрибутер на MINI.

НАВИГАЦИЈА И ИНФОЗАБАВА.

Откријте го MINI Entertainment System на вашиот екран на допир од 8,8 инчи.

Wired пакет.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Безжично полнење
 • MINI систем за навигација
 • Мултифункционален дисплеј со инструменти
*Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, ве молиме разговарајте со вашиот MINI дистибутер.

ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕТО.

Го олеснува возењето и ја зголемува безбедноста на патот за вас и другите околу вас.

АСИСТЕНТ ПРИ ВОЗЕЊЕ.

Препознава пречки и извества за ограничувања на брзината и зони на забрана за претекнување со помош на камера.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Камера за возење наназад
 • Темпомат со функција за сопирање
 • Driving Assistant со предупредување за напуштање на лентата

АСИСТЕНТ ПРИ ВОЗЕЊЕ ПЛУС.

Препознава пречки и извества за ограничувања на брзината и зони на забрана за претекнување со помош на камера.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Камера за возење наназад
 • Предни и задни сензори за паркирање
 • Темпомат со функција за сопирање
 • Driving Assistant со предупредување за напуштање на лента
 • Parking Assistant
 • Активен темпомат со Stop & Go функција
Достапноста на опциите зависи од избраниот модел. За повеќе информации, ве молиме разгледајте го конфигураторот, погледнете ги соодветните ценовници за моделите или разговарајте со избраниот дистрибутер на MINI.
Grey divider line Grey divider line

ПОЕДИНЕЧНИ ОПЦИИ.

Сива линија Сива линија

MINI SERVICE INCLUSIVE.

БЕЗ РИЗИК. ПОВЕЌЕ ЗАБАВА.

Сè покриено во едно. Со оваа усго добивате атрактивниoт пакет за вклучен сервис Service Inclusive, плаќате само еднаш и сите сервисни активности и одржување на вашиот автомобил се покриени согласно опциите кои што ќе ги изберете.

MINI Service Inclusive.

MINI Convertible – Service Inclusive
Сива линија Сива линија

MINI ОРГИНАЛНИ ДОДАТОЦИ.

Пронајдете ги вашите додатоци.
Сива линија Сива линија

ПРЕЗЕМИ ГИ СЛЕДНИТЕ ЧЕКОРИ.

MINI Convertible side view
Convertible