Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Your MINI - exterior Your MINI - interior

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

3-DOOR HATCH
3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Convertible
Clubman
Clubman
Countryman
Countryman
MINI COUNTRYMAN

ГОЛЕМА ПРОСТРАНОСТ.

MINI Countryman
From {0} * € 52.800

Опремен со цврст и привлечен дизајн и погон на сите четири тркала, MINI Countryman е совршен сестран автомобил, подготвен да ве однесе на места кои се недостапни за други возила. Без разлика дали е кривулест пат на брегот или градската врева, тој ви овозможува доживување при возењето кое секогаш со задоволство ќе го очекувате. Уживајте во новооткриената слобода и флексибилност за да возите каде што ќе посакате. И, уживајте во раскажување на вашите доживувања кога ќе се вратите.

Фокусирајте се на големата слика

СОЗДАДИ СПОМЕНИ.

Пaтувајте низ град, низ планини, низ села и патувајте почесто. Создадете спомени со новиот MINI Countryman.

Клучни детали

ГО ЗБОГАТУВА СЕКОЕ ПАТУВАЊЕ.

ALL4 Систем на погон на сите тркала ALL4 Систем на погон на сите тркала
ОТВОРЕТЕ ГИ КЛУЧНИТЕ ДЕТАЛИ

ALL4

Бидете главни без разлика на условите. Системот на погон на четири тркала динамично ја распределува снагата помеѓу предната и задната оска. Во зависност од вашиот стил на возење и држењето на возилото на патот, Системот на погон на сите 4 тркала го пресметува оптималниот вртежен момент за секое тркало. Во екстремни ситуации, целиот вртежен момент на моторот може да се насочи кон задната оска за да ви помогне да излезете од најтешките ситуации.

ПРОСТОР ЗА ПЕТ ПАТНИКА.

Нашиот сестран MINI до денес привлекува големо внимание. Пространата, првокласна внатрешност за пет возрасни патници и уште поголем простор за нозете, дури и највисоките патници може удобно да се сместат на задното седиште.***

КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИКОТ КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИКОТ

КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИКОТ.

Овој багажник е создаден за товарање. Со 1.390 литри капацитет за сместување, просторниот заден дел од новиот MINI Countryman има бескрајни можности, од возење низ град до бегство од градот.

СУПЕРИОРЕН КВАЛИТЕТ НА МАТЕРИЈАЛОТ.

Опремете сè со најдобрата првокласна внатрешност на новиот MINI Countryman. Потпрете се на кожата од врвна текстура на опционалните седишта MINI Yours Lounge или поминете со рака по меките површини на инструмент таблата. Со толку многу опции, секое сетило се разгалува.***

MINI ELECTRIC – Charging MINI ELECTRIC – Charging

Add electric.***

Are you ready to go a little greener? Plug in. Fit it all in. The MINI Countryman is available as a Plug-in Hybrid. And it will challenge just about everything you thought you knew about hybrid driving. Simple charging solutions and efficient driving modes meet MINI’s iconic handling and performance.

Вашиот MINI

НАПРАВЕТЕ ГО САМО ВАШ

ПОВЛЕЧЕТЕ ЗА ДА ПРОМЕНИТЕ БОЈА
Поглед во кабината

ВЛЕЗЕТЕ ВНАТРЕ.

ПРЕГЛЕД ОД 360° ПРЕГЛЕД ОД 360°
Преглед

ДЕТАЛНИ KАРАКТЕРИСТИКИ.

ПЕРФОРМАНСИ И ДИЗАЈН
ПОМОШ И БЕЗБЕДНОСТ
INFOTAINMENT
НИВО НА ДОДАТОЦИ
MINI YOURS
Клучни вредности

БРЗИ ФАКТИ.

5 СЕДИШТА
450 - 1390 Л БАГАЖЕН ПРОСТОР

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1,822 напред и назад. Сите вредности се во мм.

Растојание на тркалата на иста оска на Cooper:1,822 напред и назад. Сите вредности се во мм.

 

Основни карактеристики

MINI ONE COUNTRYMAN

Покрив во боја на каросеријата

MINI ONE COUNTRYMAN

Куќиште за ретровизор во црна боја или опционално во боја на каросеријата

Достапни мотори и опции

 
MINI COOPER COUNTRYMAN

Cooper

4,5 - 5,9 л/100 км disclaimer
119 - 134
г/км disclaimer

Основни карактеристики

MINI COOPER COUNTRYMAN

Достапни се 3 бои на покрив

MINI COOPER COUNTRYMAN

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI COOPER COUNTRYMAN

Ленти на хаубата достапни во црна и бела боја

Достапни мотори и опции

Снага
150 к.с. (110 кВт) - 136 к.с. (100 кВт)
тип на гориво
Дизел, Бензин
пренос
Рачен, Автоматски
погон
4-тркала, 2-тркала
 
MINI COOPER S COUNTRYMAN

Cooper S

2,4 - 6,5 л/100 км disclaimer
55 - 148
г/км disclaimer

Основни карактеристики

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Достапни се 3 бои на покрив

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Ленти на хаубата достапни во црна и бела боја

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,S" амблем, пониски отвори за воздух

Достапни мотори и опции

Снага
224 к.с. (165 кВт) - 190 к.с. (140 кВт)
тип на гориво
Дизел, Бензин, Хибрид
пренос
Рачен, Автоматски, Спортски автоматски
погон
4-тркала, 2-тркала
 
MINI John Cooper Works – logo
MINI JCW COUNTRYMAN

John Cooper Works

6,9 - 7,4 л/100 км disclaimer
158 - 169
г/км disclaimer

Основни карактеристики

MINI JCW COUNTRYMAN

Достапни се 3 бои на покрив

MINI JCW COUNTRYMAN

Достапни се 3 бои на куќиште за ретровизор

MINI JCW COUNTRYMAN

Ленти на хаубата достапни во црна и бела боја

MINI JCW COUNTRYMAN

Отвор за воздух на хаубата, маска во тркачки стил, прочуен ,,JCW" амблем, пониски отвори за воздух

Достапни мотори и опции

Снага
231 к.с. (170 кВт)
тип на гориво
Бензин
пренос
Рачен, Спортски автоматски
погон
4-тркала

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.

One

Одберете го типот на гориво:

Cooper

Одберете го типот на гориво:

Бензин

136 к.с.

100 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • 2-тркала
Одберете Бензин

Дизел

150 к.с.

110 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • 2-тркала
 • 4-тркала
Одберете Дизел

Cooper S

Одберете го типот на гориво:

Бензин

192 к.с.

141 кВт

 • Рачен
 • Автоматски
 • Спортски автоматски
 • 2-тркала
Одберете Бензин

Дизел

190 к.с.

140 кВт

 • Автоматски
 • Спортски автоматски
 • 2-тркала
 • 4-тркала
Одберете Дизел

Хибрид

224 к.с.

165 кВт

 • Автоматски
 • 4-тркала
Одберете Хибрид

John Cooper Works

Одберете го типот на гориво:

Бензин

231 к.с.

170 кВт

 • Рачен
 • Спортски автоматски
 • 4-тркала
Одберете Бензин

One

Одберете пренос:

Cooper

Одберете пренос:

Рачен

 • 2-тркала
Одберете Рачен

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Рачен

 • 2-тркала
 • 4-тркала
Одберете Рачен

Автоматски

 • 2-тркала
 • 4-тркала
Одберете Автоматски

Cooper S

Одберете пренос:

Рачен

 • 2-тркала
Одберете Рачен

Автоматски

 • 2-тркала
Одберете Автоматски

Спортски автоматски

 • 2-тркала
Одберете Спортски автоматски

Автоматски

 • 2-тркала
 • 4-тркала
Одберете Автоматски

Спортски автоматски

 • 2-тркала
 • 4-тркала
Одберете Спортски автоматски

Автоматски

 • 4-тркала
Одберете Автоматски

John Cooper Works

Одберете пренос:

Рачен

 • 4-тркала
Одберете Рачен

Спортски автоматски

 • 4-тркала
Одберете Спортски автоматски

One

Одберете погон:

Cooper

Одберете погон:

Cooper S

Одберете погон:

John Cooper Works

Одберете погон:

Ова е вашиот Cooper

MINI COOPER COUNTRYMAN

Ваш избор

136 | 100
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,9
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
134
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper

MINI COOPER COUNTRYMAN

Ваш избор

136 | 100
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

5,8
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
132
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper D

MINI COOPER COUNTRYMAN

Ваш избор

150 | 110
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

4,5
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
119
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper D

MINI COOPER COUNTRYMAN

Ваш избор

150 | 110
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

4,5
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
119
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper D All4

MINI COOPER COUNTRYMAN

Ваш избор

150 | 110
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Рачен
пренос
4-тркала
погон

Спецификации

4,7
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
124
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper D All4

MINI COOPER COUNTRYMAN

Ваш избор

150 | 110
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Автоматски
пренос
4-тркала
погон

Спецификации

4,8
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
127
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper S

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Ваш избор

192 | 141
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Рачен
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

6,5
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
148
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper S

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Ваш избор

192 | 141
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

6
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
136
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper S

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Ваш избор

192 | 141
к.с. | кВт Power
Бензин
тип на гориво
Спортски автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

6
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
136
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper SD

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Ваш избор

190 | 140
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

4,5
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
119
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper SD

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Ваш избор

190 | 140
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Спортски автоматски
пренос
2-тркала
погон

Спецификации

4,5
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
119
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper SD All4

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Ваш избор

190 | 140
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Автоматски
пренос
4-тркала
погон

Спецификации

4,8
л/100 км (комбинирано)
(NEDC disclaimer)
127
г/км CO2 (комбинирано)
(NEDC disclaimer)

Ова е вашиот Cooper SD All4

MINI COOPER S COUNTRYMAN

Ваш избор

190 | 140
к.с. | кВт Power
Дизел
тип на гориво
Спортски автоматски
пренос
4-тркала
погон